Hlavní obsah

Velká rumová opera! Nechtěná ikona udeřila, derby ale prohrála. Věštba se tak naplnila

Mohl si klidně vsadit. Trenér hradeckých fotbalistů totiž odhadl duel s Pardubicemi přesně. „Už když jsme s Pavlem Černým neprodlužovali smlouvu, říkal jsem, že až budeme hrát proti sobě, dá nám určitě gól. Takže my musíme dát dva,“ avizoval s úsměvem Karel Havlíček před pondělním šlágrem druhé ligy. A jak derby dopadlo? Skóre opravdu otevřel Pavel Černý, Votroci pak skutečně dvěma góly derby otočili a vyhráli 2:1...! „Já nesázím,“ ujišťuje věštec Havlíček.

Foto: fkpardubice.cz

Senzační výjev - Pavel Černý (vpravo) v Hradci Králové jako soupeř domácích v dresu Pardubic...!

Článek

Šlágr měsíce: Hradec s Pardubicemi v boji o východ Čech

Velká rumová opera se vším všudy. Jméno Černý je přece na Malšovickém stadiónu zavedenou značkou. Děda Jiří zažil s fotbalisty Hradce Králové v roce 1960 jejich jediný titul. Táta Pavel přezdívaný Rum se dostal až do reprezentace a Votrokům v roce 1995 zase pomohl k zisku Českého poháru.

Jeho syn Pavel, jemuž logicky připadla přezdívka Malej rum, také strávil většinu kariéry v Hradci. Před loňskou sezónou byl dokonce zvolen kapitánem mužstva, ale po dalším sestupu do druhé ligy přišel šok. Klub s ním v létě neprodloužil smlouvu a zástupce třetí generace Černých přešel rovnou k rivalovi do Pardubic!

Začal nový život u sousedů

„V Hradci jsem prožil skoro celý život, ale musím jít dál. Zkouším fotbal zase u sousedů a udělám vše pro výhru Pardubic," ujišťoval útočník před prvním vzájemným duelem.

V derby pak došlo na Havlíčkovu věštbu. Skóre otevřel právě Černý, který již ve 13. minutě střelou z dobrých třiceti metrů zaskočil svého nedávného spoluhráče, brankáře Ottmara.

„V prvním poločase se mi stejně jako celému týmu hrálo v Hradci dobře. Po přestávce už jsme na takový výkon bohužel nedokázali navázat," svěřil se ostře sledovaný muž v rozhovoru pro klubovou televizi.

Pardubičtí nakonec po penaltě, Pirochově vyloučení a druhém inkasovaném gólu v oslabení derby ztratili. „Pocity z návratu do Hradce tak mám hodně smutné. Soupeř nakonec potvrdil kvalitu a jeho převaha o jednoho hráče se projevila," lituje Černý.

A aby byla velká rumová opera úplná - v dresu hradeckých Votroků se z vítězství radoval Pavlův bratranec Filip Zorvan...

Reklama

Související témata: