Hlavní obsah

Člen ochranky zbil na stadiónu fanouška a nechal ho ležet! Hrozí mu vězení

Průběh pondělního druholigového derby mezi fotbalisty Hradce Králové a Pardubic (2:1) provázely střety královéhradeckých ultras a členů ochranky. Po úderu pěstí jednoho z pořadatelů zůstal ležet na schodech tribuny jeden z fanoušků, následně skončil se zraněními v nemocnici. Pořadateli za brutální útok to hrozí podle Seznam.cz dva roky vězení. Incidentem se bude zabývat disciplinární komise, hradecký klub už vydal prohlášení, v němž se za událost omlouvá a slíbil její prošetření.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Policie zasahuje proti fanouškům - ilustrační foto.

Článek

Skalní fanoušci Hradce Králové protestují dlouhodobě proti vedení klubu, s jehož prací nejsou spokojeni, také v pondělí se ozvaly pokřiky na adresu šéfa klubu Richarda Jukla. Pořadatelé vtrhli do sektoru poté, co fanoušci odpálili dýmovnici na oslavu gólu a členové bezpečnostní agentury jim zabavili transparent s hanlivým nápisem „Votroci jedeme, vedení jebeme."

V tu chvíli došlo mezi oběma stranami k potyčce, při které jeden z mužů v oranžové vestě srazil pěstí fanouška (na videu v čase 1:18). „Byl v bezvědomí, měl zapadlý jazyk a pusu plnou krve," cituje server isport.cz jednoho z fanoušků. „Sekuriťáci od něj odešli, my jsme mu zachránili život, když jsme ho otočili na bok."

Jukl v prohlášení k incidentu uvedl: „Je to pro nás nepříjemné. S fanouškem jsme se sešli a omluvili se mu," říká den po incidentu místopředseda představenstva FC Hradec Králové. „Jako klub ale neneseme vinu, je to selhání jednotlivce bezpečnostní agentury. S jejími zástupci jsme se setkali, momentálně čekáme na závěry policie, která věc vyšetřuje."

Reklama