Hlavní obsah

Sokolov - Příbram 1:0Baník si po Hradci Králové připsal výhru nad dalším exligistou

Sokolov
Aktualizováno

Po dvou měsících se sokolovskému Baníku podařilo doma naplno bodovat. Tři domácí porážky v řadě utnul zápas 13. kola druhé fotbalové ligy, ve kterém se na západě Čech představila Příbram. O osudu celého utkání rozhodla akce Sokolova z 11. minuty, na jejímž konci byl hlavičkující Adam Ševčík. Ač měla Příbram zejména ve druhém poločase herní převahu, v gól ji přetavit nedokázala. A to také díky bezchybnému výkonu gólmana Belaně.

Foto: fcviktoria.cz

Pavel Horváth jako trenér Sokolova.

Článek

Když se oba celky potkaly v Sokolově naposledy, psal se rok 2008 a za Baník tehdy nastupoval Petr Jiráček či Tomáš Vondrášek, za hosty pak Rudolf Otepka nebo Tomáš Hunal. V mezidobí Středočeši více či méně úspěšně účinkovali v nejvyšší české soutěži, baníkovci se stihli etablovat jako nadprůměrný druholigový celek. Nyní se utkala mužstva, z nichž jeden se snaží postoupit zpět do HET ligy, druhý zatím výsledkově nezáří.

Příbramští začali v Sokolově aktivně, kapitán Grajciar však v dobré pozici pálil jen vysoko nad. Pak se málem v zajímavé příležitosti ocitl Danoski, ale nejnebezpečnější akci hostů měl na svědomí sokolovský stoper Ondřej Ševčík, který při obranném zákroku skoro zamířil do vlastní brány. Baníkovci se poprvé do šestnáctky hostů podívali v 11. minutě a hned z toho byl gól, jenž padl po parádní akci.

Strada prostrčil mezi dvěma hráči volnému Glaserovi, ten načechral míč do míst, kde tušil Adama Ševčíka a sokolovský útočník si v jasné gólovce počínal chladnokrevně - hlavičkou o tyč překonal Boháče.

Další gól už nepadl. Baník tak po dvou měsících oslavil domácí výhru, připsal si druhé vítězství v řadě a v tabulce se přiblížil týmům před sebou. Příbram nenavázala na vysokou výhru nad Ústím nad Labem a naopak zaznamenala druhou porážku za sebou.

13. kolo druhé fotbalové ligy:
Baník Sokolov - 1. FK Příbram 1:0 (1:0)
Branka: 11. A. Ševčík. Rozhodčí: Houdek - Kubec, Pečenka. ŽK: Zápotočný, Tregler, Januška, Matoušek (všichni Příbram). Diváci: 510.
Sokolov: Belaň - Strada, O. Ševčík, Mráz, Mejdr - Glaser, Machek - Kosak (70. Provod), J. Dvořák II., Končal (79. Přeučil) - A. Ševčík (61. F. Dvořák). Trenéři: Hejret a Horváth.
Příbram: Boháč - Skácel, Tregler, Kodr, Zápotočný - Květ - Grajciar (78. Antwi), Danoski (46. Matoušek), Fantiš - Ayong, Jandera (61. Januška). Trenér: Csaplár.

Reklama

Související témata: