Hlavní obsah

Opavě stačily k obratu tři minuty. Chaos, nešlo to zastavit, přiznal kouč Hradce Havlíček

Opava

Fotbalisté Opavy dvěma góly v posledních sedmi minutách otočili nepříznivě vyvíjející se utkání 15. kola druhé ligy a porazili Hradec Králové 3:2. Nejméně do zítřejšího souboje Třince s Českými Budějovicemi se vyhoupli do čela tabulky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Hradce Králové Karel Havlíček.

Článek

Opavští se proti exprvoligovému Hradci Králové znovu nevyvarovali chyb v defenzívě. Nejprve obraně Slezanů pláchl po rohovém kopu Adam Vlkanova, kterého zastavil až ve vápně nedovoleně Petr Zapalač, a Pázler z penalty otevřel skóre. „Možná jsem ho trošičku zatáhl, ale takové souboje se normálně pouští. On chtěl vystřelit, trefil mě do nohy a spadl. Podle mě to na penaltu nebylo," vysvětloval Zapalač. „Za mě jasná penalta. Zatáhl mě za obličej, když jsem zrovna chtěl kopat," předložil svou verzi Vlkanova, který po přestávce poslal Hradec podruhé do vedení.

„Říkali jsme si klid, nebudeme bláznit, aby nám neutekli a nedali nějaký gól a přesně to se stalo. Ale vykombinovali to krásně," pochválil akci soupeře opavský kapitán Nemanja Kuzmanović. „Byl to trochu šok, ale pořád bylo dost času. Naštěstí jsme to zvládli," pokračoval srbský fotbalista.

Hradec Králové dokázal v předešlých pěti utkáních Opavu pokaždé porazit, tentokrát ale neustál drtivý závěrečný tlak. Domácím navíc skvěle vyšlo střídání. Nejprve podruhé srovnal Jurečka a vítěznou trefu si připsal David Puškáč. „Přesně s tím jsme na hřiště šli. Abychom se pokusili utkání zvrátit. Je to fantastické. Ty tři body jsme potřebovali," řekl Puškáč.

„Ten tlak jsme nevydrželi. Některé situace jsme přežili i dílem nějaké náhody. Ale bojovali jsme až do konce. Bylo to už ale takové chaotické, poblázněné, nešlo to moc zastavit," prohodil trenér Hradce Králové Karel Havlíček.

Reklama