Hlavní obsah

Jsme jedním z černých koňů soutěže, těší pardubického trenéra Krejčího

Pardubice

Fotbalisté FK Pardubice mají za sebou nebývale vydařený podzim ve druhé lize. Přezimují na pátém místě tabulky, ale s minimální ztrátou na příčky garantující postup do nejvyšší soutěže. "V létě jsme v klubu zažili fotbalové zemětřesení a měli obavy, jak to bude fungovat," přiznává trenér Pardubic Jiří Krejčí. Výsledky jsou vysoko nad očekáváním.

Foto: SFC Opava

Fotbalisté Opavy jsou podle trenéra Pardubic největším aspirantem na postup do nejvyšší soutěže

Článek

„Rozpadl se realizační tým, odešel můj kolega Pospíšil, masér a skončila spousta hráčů. Měli jsme obavy, jak bude probíhat," konstatoval trenér Jiří Krejčí. „Naštěstí se někteří kluci vrátili, zabudovali jsme nové hráče. Doplnili jsme i realizační tým a vytvořila se dobrá parta v kabině. Příprava nasvědčovala tomu, že by to přece jen nemuselo být s pardubickým mužstvem špatné. A jsem rád, že jsme to potvrdili i v sezóně. Jsme jedním z černých koňů soutěže společně s druhým Třincem," rekapituloval kouč.

V Pardubicích se začali prosazovat mladíci, z nichž Ladra a Surzyn se dostali dokonce do reprezentačního týmu do 21 let. „Odvedli skvělou práci i v klubu," řekl trenér.

Páté místo je odměnou za celý podzim. „Mužstvo se dál zlepšuje a vyvíjí. Jelikož jsem byl s hráči každý den, tak jsem viděl, jak na sobě pracují. Malý bodový odstup od třetího nebo i druhého místa je velkou motivací. Tím, že nám vyšel závěr podzimu, může někdo tvrdit, že je pro nás škoda, že soutěž v tomto kalendářním roce skončila. Ale měli jsme kromě jedenadvacítky hráče i v reprezentační dvacítce a podzim byl pro ně náročný a dlouhý," dodává Krejčí.

V Pardubicích považují za hlavního postupového kandidáta Opavu. „Před soutěží vyhlásili prvoligové ambice a podle mne jsou vážným aspirantem na jejich splnění. Mají pěkný fotbalový stánek a zázemí. Přesto to budou mít asi těžké, protože i druhá liga je hodně obtížná," zamýšlí se kouč.

V rámci přípravy budou Východočeši startovat v zimním turnaji Tipsport liga, konkrétně ve skupině v Brně. „Loni to byla dobrá zkušenost a věřím, že nám turnaj prospěje. Uvidíme, jak bude vypadat hráčský kádr. Rádi bychom jej udrželi, ale mohou nastat změny v souvislosti s návratem našich opor po hostování do jejich mateřských klubů," uvedl kouč.

Reklama