Hlavní obsah

Fenin měl bouračku, sám to zavolal trenérovi. Měl štěstí v neštěstí, říká kouč Varnsdorfu

Praha

Fotbalista Martin Fenin havaroval, když převrátil ve středu svůj mercedes na střechu. Podle vyjádření varnsdorfského trenéra Zdeňka Frťaly je hráč v pořádku. "Martin měl štěstí v neštěstí. Když jsem viděl fotky, které mi sám poslal, tak člověka až mrazilo. Pro mě je vážně nejdůležitější, že se mu nic nestalo," řekl pro Sport.cz trenér Frťala. O nehodě jako první informoval Děčínský deník.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Martin Fenin.

Článek

Fenin, který byl před lety považován za obrovský talent českého fotbalu, postupem let získával spíše nálepku problémového hráče, na nějž se lepí průšvihy. Frťala ale tvrdí, že tohle je minulost, a oceňuje, že se mu po nehodě ozval sám hráč.

"Komunikoval se mnou sám a já jsem rád, že jsem se to všechno nedozvěděl z médií," říká trenér varnsdorfských fotbalistů. Útočník boural na místě, které trenér dobře zná a sám jím projíždí. "Tu silnici znám. Vysoká zvěř tam často přebíhá, ten úsek je hodně nebezpečný," popisuje Frťala.

Útočník mu sám řekl, že právě přebíhající vysoká zvěř může za zmíněný karambol, kdy auto otočil na střechu. "Martin měl tu smůlu, že tam byl ve špatný okamžik. Na druhou stranu měl štěstí, že se mu nic nestalo a rozbité je jen auto," popisuje kouč. Sám prý o den dřív ráno viděl na stejném místě podobnou nehodu, kdy vůz sestřelil přebíhající vysokou zvěř.

Pozornost médií poutal Fenin kromě fotbalových dovedností, mj. získal třeba stříbro na MS dvacetiletých a bundesligový Frankfurt jej pak z Teplic koupil za sto miliónů korun, často i průšvihy. Hráče v minulosti trápily deprese, předepsané prášky kombinoval s alkoholem. Mezi další prohřešky patřilo podpálení bytu při grilování, či pád z okna hotelu. Kariéra hráče postupně uvadala a teď se ji snaží oživit ve Varnsdorfu.

Reklama