Hlavní obsah

Hradec - Budějovice 2:1Hradec Králové gólem v nastavení porazil v druhé lize Budějovice

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté Hradce Králové porazili v předehrávce 18. kola druhé ligy České Budějovice 2:1. Souboj dvou bývalých týmů z nejvyšší soutěže rozhodl v druhé minutě nastavení střídající Marek Plašil. V dalších utkáních Žižkov zvítězil ve Vítkovicích po gólové přestřelce 5:3 a Ústí nad Labem remizovalo s Pardubicemi bez branek.

Článek

České Budějovice na úvod jara prohloubily výsledkovou krizi a v součtu se závěrem podzimu popáté za sebou nezvítězily. Po víkendových zápasech se jim tak znovu může vzdálit absolutní čelo tabulky. Hradec se naopak přiblížil k Jihočechům na rozdíl tří bodů.

Votroky poslal ve 32. minutě do vedení střelou na zadní tyč Vlkanova. České Budějovice pak měly trvalou převahu a z ní vytěžily v 71. minutě vyrovnání po povedené trefě Haška. Jenže na konci nastavení zahrával Hradec přímý kop a střídající Plašil pět minut po příchodu na trávník po centru rozhodl.

Na čtvrté místo před České Budějovice se po bezgólové remíze v Ústí nad Labem dostaly Pardubice. I domácí Severočeši si polepšili a posunuli se o skóre na čtrnáctou příčku před Vítkovice.

Ty sice proti Žižkovu dvakrát vedly, ale pražský tým dokázal ještě do pauzy pokaždé srovnat a v druhé půli už Viktoria dominovala. Dvakrát v utkání se za hosty trefili Kuchta s Podrazkým.

Žižkov, který na rozdíl od většiny týmů před týdnem neměl odložený svůj zápas úvodního jarního kola, tak navázal na výhru nad Olympií Praha a vzdaluje se sestupovým příčkám. Naopak Vítkovice po čtvrté porážce za sebou mají jen dvoubodový náskok na poslední místo.

18. kolo druhé fotbalové ligy:
FC Hradec Králové - Dynamo České Budějovice 2:1 (1:0)
Branky: 32. Vlkanova, 90.+2 Plašil - 71. Hašek. Rozhodčí: Ginzel - Koval, Kožár. ŽK: Sajčič (Č. Budějovice). Diváci: 1024.
Hradec: Ottmar - Černý, Čech, Nosek (87. Plašil), Urma - Martan, Schwarz, Pajer, Funda (77. Janoušek) - Vlkanova, Pázler (77. Šípek). Trenér: Havlíček.
Č. Budějovice: Staněk - Řezáč, Novák, Kladrubský, Vondra - Čavoš, Javorek - Pešek (90. Pouček), Hašek, Táborský (87. Nitrianský) - Sajčič. Trenér: Horejš.
MFK Vítkovice - Viktoria Žižkov 3:5 (2:2)
Branky: 9. Žondra, 33. Pašek, 88. Bzirský - 24. a 81. Kuchta, 50. a 74. z pen. Podrazký, 44. Batioja. Rozhodčí: Klíma - Pochylý, Podaný. ŽK: Urbančok, Mikula, Žondra (všichni Vítkovice). Diváci: 571.
Vítkovice: Chmiel - Prajza, Mikula, Dramé, Hýbl - Pašek, Motyčka (64. Bzirský), Ožvolda, Urbančok (52. Mišinský) - Mrázek, Žondra. Trenér: Grmela.
Žižkov: Hrubeš - Dressler, Košťál, Švejdík, Pardubský - Podrazký, Pavlata, Batioja - Štípek (70. Musa), Kuchta (84. Frimmel), Urbanec (84. Trávníček). Trenér: Pilný.
Ústí nad Labem - Pardubice 0:0
Rozhodčí: Lerch - Hrabovský, Petřík. ŽK: Martykán, Vaněk - Černý. Diváci: 638.
Ústí: Vašek - Vaněk, Pokorný, Pimpara, Šnirc - Martykán, Peterka - F. Novotný (81. Ťok), Jindráček (65. Pilík), Procházka (56. Zeman) - Jakubov. Trenér: Křeček.
Pardubice: Knobloch - Prosek, Kopřiva, Šejvl, Čelůstka - Černý, Řezníček - Fousek (85. Látal), Kovář (74. Mužík), Sokol (80. Novák) - Petráň. Trenér: J. Novotný.

Reklama