Hlavní obsah

Hradec - Varnsdorf 2:0Hradec ve druhé lize porazil Varnsdorf a drží třetí místo

Fotbalisté Hradce Králové ve 22. kole druhé ligy doma porazili Varnsdorf 2:0 a dál drží třetí místo. Pardubice zvítězily ve Znojmě 3:1 a v neúplné tabulce jsou čtvrté. Ústí nad Labem na svém stadionu gólem v nastavení remizovalo s oslabeným Táborskem 3:3 a zůstalo na předposlední sestupové pozici.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Mudra ze Znojma (ilustrační foto)

Článek

Hradec mohl skórovat už v prvním poločase, ale Martan trefil brankovou konstrukci. Domácí se tak poprvé prosadili dvě minuty po změně stran, kdy střídající Miker přehodil brankáře Porcala. Pojistku přidal hned v 52. minutě Urma, který míč z rohu zatočil přímo do branky.

V závěru už se skóre nezměnilo, přestože si hráči Hradce i Varnsdorfu vytvořili řadu slibných šancí. "Votroci" po čtvrté výhře za sebou ztrácí čtyři body na druhé postupové místo, ale Příbram má dva zápasy k dobru.

Pardubice začaly ve Znojmě lépe a ve 23. minutě je z přímého kopu poslal do vedení Fousek. V úvodu druhého poločasu sice hostující brankář ještě zlikvidoval hlavičku Štrombacha, ale v 58. minutě už vyrovnal Javůrek.

Konec utkání však znovu patřil Východočechům, kteří v poslední dvacetiminutovce vstřelili dvě branky. Nejprve Mužík proměnil penaltu a třetí gól přidal z dalšího přímého kopu Řezníček. Znojmo je po třetí prohře v řadě osmé.

Táborsko poslal do vedení už v páté minutě Vandas, ale za dvacet minut vyrovnal z penalty Pilík. Hostům vrátil náskok v 63. minutě Musiol, jenže i na jeho trefu dokázal brzy odpovědět Miskovič. Hosty v závěru oslabil svým vyloučením N'Gimbi a Ústečtí se už po brance Jindráčka z 89. minuty radovali z výhry. Těsně před koncem však Zavadil rozhodl o dělbě bodů.

22. kolo druhé fotbalové ligy
Hradec Králové - Varnsdorf 2:0 (0:0)
Branky: 47. Miker, 52. Urma. Rozhodčí: Klíma - Boček, Kotalík. ŽK: Janoušek, Miker - Kouřil. Diváci: 667.
Hradec Králové: Ottmar - M. Černý, Čech, Kvída, Urma - Martan, Janoušek, Schwarz, Funda (46. Miker) - Vlkanova (87. Zorvan), Pázler (71. Plašil). Trenér: K. Havlíček.
Varnsdorf: Porcal - Kouřil, Chlumecký, Zbrožek (53. Durdevič), Zieris - Šup, Bláha (59. Kocourek), Dordič, Barac, Rudnytskyy - Kozma. Trenér: Frťala.
Ústí nad Labem - Táborsko 3:3 (1:1)
Branky: 25. P. Pilík z pen., 68. Miskovič, 89. Jindráček - 5. Vandas, 63. Musiol, 90.+2 Zavadil. Rozhodčí: Houdek - Hrabovský, Melichar. ŽK: N'Gimbi. ČK: 80. N'Gimbi (Táborsko). Diváci: 548.
Ústí n. L.: Vašek - J. Peterka, J. Pokorný, Kingue, Šnirc - P. Pilík (77. Drame), Martykán (61. M. Zeman), Ťok, F. Novotný - Miskovič - Jakubov (70. Jindráček). Trenér: Křeček.
Táborsko: Toma - Prošek, N'Gimbi, Navrátil, Souček - Vandas (73. Blecha), Šandera, Nešický (82. Klusák), M. Kučera - Mršič - Musiol (87. Zavadil). Trenér: Nádvorník.
1. SC Znojmo - FK Pardubice 1:3 (0:1)
Branky: 58. Javůrek - 23. Fousek, 71. Mužík z pen., 82. Řezníček. Rozhodčí: Ginzel - Kříž, Fišer. ŽK: Javůrek - Sokol, Kovář. Diváci: 387.
Znojmo: Veselý - Čereda, Avdič, Malár, Helísek - Machuča (80. Teplý), Lacko, Javůrek, Ambrozek (45. Šamánek), Pecháček (39. Štrombach) - Vašíček. Trenér: Kalvoda.
Pardubice: Knobloch - Prosek, Kopřiva (17. Sokol), Šejvl, Čelůstka - Jeřábek - Fousek (65. Novák), Řezníček, Černý, Mužík - Petráň (12. Kovář). Trenér: Novotný.

Reklama