Hlavní obsah

Fotbalisté Frýdku-Místku jako první sestoupili z druhé ligy

Fotbalisté Frýdku-Místku se stali prvním sestupujícím týmem z druhé ligy. Slezané v 29. kole v záchranářském souboji doma prohráli s Ústím nad Labem 1:2 a před závěrečným zápasem sezóny mají na posledním místě tabulky na první nesestupovou příčku nedostižnou šestibodovou ztrátu. Oba již jisté postupující celky do první ligy vyhrály. Opava zvítězila v Hradci Králové vysoko 4:1 a udržela dvoubodový náskok před Příbramí, která zdolala Pardubice 3:1.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Ilustrační foto: Hráči Příbrami se radují z gólu.

Článek

Ústí vedlo ve Frýdku na začátku druhé půle zásluhou útočníka Jakubova, domácí Tandir sice brzy srovnal, ale potřebný vítězný gól Slezané nedali. Naopak v závěru udeřili Severočeši. Jakubov sice nejprve neproměnil penaltu, ale v poslední minutě se chytře obstřelem prosadil Novotný.

Ústí zvítězilo počtvrté za sebou a na čtrnáctém místě má tříbodový náskok před patnáctými Vítkovicemi, které vyhrály v přestřelce nad Sokolovem 4:2. Dvěma góly k tomu pomohl Mišinský, z toho jedním z penalty. V posledním kole Ústí přivítá doma právě Vítkovice a půjde o přímý souboj o udržení.

Další celky už mají po 29. kole jistotu záchrany. Táborsko je na tom sice po remíze 1:1 ve Varnsdorfu bodově stejně jako Ústí, ale v případě minitabulky tří týmů by na tom bylo nejlépe. Záchranu už mají jistou i oba pražské celky - Žižkov díky vítězství 2:1 ve Vlašimi a nováček Olympia Praha po domácím triumfu 4:1 nad Znojmem.

Opava oslavila návrat do ligy už po předminulém kole, i tak k souboji na půdě dalšího někdejšího účastníka nejvyšší soutěže Hradce Králové přistoupila stoprocentně koncentrovaná a po třech remízách 1:1 za sebou naplno bodovala. Slezané rozhodli o výhře už v první půli, kterou ovládli 3:0.

Příbram, která postoupila v minulém kole, při domácí rozlučce se sezonou dominovala a Pardubicemi porazila 3:1. Dva góly vstřelil Hlúpik. O vítězi soutěže se tak rozhodne až v posledním kole, Opava si před Příbramí drží dvoubodový náskok.

Fotbalová národní liga - 29. kolo:
České Budějovice - Třinec 0:0
Frýdek-Místek - Ústí nad Labem 1:2 (0:0)
Hradec Králové - Opava 1:4 (0:3)
Olympia Praha - Znojmo 4:1 (2:0)
Příbram - Pardubice 3:1 (1:0)
Varnsdorf - Táborsko 1:1 (0:0)
Vítkovice - Sokolov 4:2 (2:1)
Vlašim - Žižkov 1:2 (0:0)

Reklama