Hlavní obsah

Příbram slavila postup na traktoru. Ligu udržíme, věří stoper Tregler

Příbram

Dvaadvacetiletý Jaroslav Tregler vyrostl ve druhé lize ve velmi kvalitního stopera. Pro defenzívu Příbrami byl velice důležitým článkem uprostřed obrany, na jejích krajích hráli „otcové", jak říká kouč Josef Csaplár, za pár let čtyřicátníci Rudolf Skácel a Tomáš Zápotočný. V průběhu sezóny se vypracovali v jednu z nejlepších obran v soutěži a výrazně pomohli Příbrami k návratu do nejvyšší soutěže, což v neděli doma po výhře nad Pardubicemi oslavili jízdou na valníku traktoru. V utkání patřil Tregler opět k nejlepším...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rudolf Skácel (vlevo) a Tomáš Zápotočný si při oslavách příbramského postupu zabrali prémiová místa na radlici.

Článek
Fotogalerie

Poslední domácí zápas s Pardubicemi jste vyhráli v pohodě 3:1. Jak jste si ho užívali, když už jste měli postup jistý po remíze v Opavě?

Hodně jsme si ho užívali. Přišli i fanoušci. Oslavy byly parádní, včetně jízdy na traktoru.

Před sezónou jste zbyl jako jediný z hráčů, kteří pravidelně nastupovali v první lize a byli u sestupu. Po roce jste zpátky. Jaká byla končící sezóna?

Je pravda, že mužstvo se úplně změnilo, ale sešla se výborná parta. Podzimní začátek nám ovšem nevyšel, ztráceli jsme body, pohybovali se kolem pásma sestupu a mnozí nás už odepisovali i z druhé ligy. Po třech kolech jsme měli jeden bod. V tom následujícím kole jsme vyhráli na hřišti Táborska a pomalu se to začalo herně i výsledkově obracet. Porazili jsme doma České Budějovice, Opavu, vyhráli v Hradci... To byla hodně důležitá vítězství. Z pásma sestupu jsme se vyšplhali až k postupovým příčkám. Pak jsme uhráli sérii devíti zápasů bez porážky. Až v závěru jara jsme zaváhali ve Frýdku-Místku a Ústí nad Labem. Ale poslední zápasy jsme zvládli a postoupili zpátky mezi nejlepší.

Byl v průběhu sezóny moment, kdy jste o možném návratu zapochyboval?

Po třetím kole, kdy jsme měli jeden bod to vypadalo hodně divně... Ale ani v té době jsem neztrácel víru, že se do první ligy vrátíme.

Ani v závěru jara, kdy jste prohráli na hřišti týmů bojujících o záchranu, jste se neobával, že vás Hradec Králové nebo Pardubice přeskočí na druhou příčku?

Nebál jsem se. Tyhle porážky samozřejmě v plánu nebyly, prostě se nám zápasy nepovedly, ale pořád jsme měli náskok pár bodů a odložený zápas ve Varnsdorfu k dobru. Ten jsme vyhráli, bodovali jsme naplno i doma, a nakonec přivezli postupový bod z Opavy.

Které zápasy v sezóně naopak považujete za nejvydařenější?

Určitě oba s Opavou. Zejména doma, kde jsme vyhráli 3:1, se povedl. Remízová odveta v Opavě byla navíc vyšperkovaná nádhernou diváckou kulisou, protože Slezané postoupili kolo před tím.

Trenér Csaplár říká, že jste mužstvo otců a synů. Vám je dvaadvacet let, kolegovi ze stoperské dvojice Markovi Kodrovi dokonce o rok méně. Jak se vám hrálo mezi sedmatřicetiletým Tomášem Zápotočným a o rok starším Rudolfem Skácelem na krajích obrany?

Fungovali jsme dobře, starší kluci řídili obranu asi víc než já, ale vyhověli jsme si. Stejně jako Pardubice jsme dostali jen třicet branek, což je skoro nejméně ze všech týmů. Jen defenzíva Třince je ještě o dva góly lepší.

Loni jste nastupoval v první lize především ve středové řadě, v této sezóně jste se zabydlel na stoperu, kde vám to víc vyhovuje?

V záloze jsem hrál toho defenzívního, protože nám chyběl, naopak stoperů jsme měli dost. Mně to ale uprostřed obrany vyhovuje mnohem víc.

Kdy začíná příprava na první ligu?

Příprava začne někdy kolem 20. června, takže si chci volna co nejvíc užít. Ale na ligu se už teď těším.

O vás se ví i v nejvyšší soutěži, nemáte zaječí úmysly?

Kdepak, já chci hrát ligu v Příbrami, kde jsem fotbalově vyrostl a tady si ji také zpátky vykopal. Věřím, že se v ní udržíme.

Reklama

Související témata: