Hlavní obsah

Brno už zahájilo přípravu na druhou ligu, opustili ho čtyři hráči. Pět posil má přijít

Brno

Za rok chce být fotbalová Zbrojovka Brno zpátky mezi elitou. I proto měli hráči extrémně krátké letní volno. Trenér Roman Pivarník je přivítal na prvním letním tréninku už po dvou týdnech. Brněnský kádr opustili po sestupu do FNL obránce Kijanskas, záložníci Kratochvíl s Acostou a ruský útočník Bazeljuk. Klub naopak počítá s tím, že se kromě mladíků z dorostu a hráčů vracejících se z hostování, postupně do přípravy zapojí pět nových tváří.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Roman Pivarník.

Článek

„Kijanskasovi vypršela smlouva a s jeho odchodem jsme počítali. Opci jsme neuplatnili ani na Bazeljuka, který nás na jaře svými výkony nepřesvědčil. Kratochvíl a Acosta sice nastupovali v základní sestavě, avšak udržet je nebylo v našich možnostech. Chtěli do nejvyšší soutěže," říká kouč Zbrojovky Roman Pivarník, který v Brně setrval i po pádu o soutěž níž navzdory tomu, že dostal dvě ligové nabídky a zájem o něj byl i v zahraničí.

Z úspěšného dorostu povolal do týmu mladíky Chylu, Jambora a Kříže. Z hostování v druholigovém Frýdku-Místku se vrátili obránce Gáč a záložník Přichystal. O posilách odjinud klubové vedení jedná. „Rádi bychom přivedli kolem pěti posil. Tři noví hráči jsou naprostým minimem. Potřebujeme zkvalitnit především ofenzívu, avšak ve hře je i příchod stopera," prozradil brněnský trenér, který by rád vrátil tým hned za rok mezi elitu.

Otazník visí nad budoucností veterána Poláka, jenž se v zápase předposledního kola uplynulého prvoligového ročníku s Jihlavou zranil. „Bude se ještě zhruba měsíc léčit. Uvidíme, zda se s ním dohodneme na pokračování," nechává Pivarník záležitost ohledně případného Polákova prodloužení kontraktu otevřenou.

Brňané začali přípravu dřív než všechny ostatní prvoligové i druholigové celky. „Chtěl jsem ji mít šest týdnů, což považuju za optimální. Jsem přesvědčený, že čtrnáct dní dovolené klukům stačilo. Víc si jí užijí v zimní pauze, protože odvetná část druhé ligy začne až začátkem března," vysvětlil kouč.

Reklama

Související témata: