Hlavní obsah

Brankář Drobný přestoupil z Brém do Düsseldorfu

Düsseldorf
Aktualizováno

Bývalý reprezentační brankář Jaroslav Drobný přestoupil z Brém do Düsseldorfu. Devětatřicetiletý český fotbalista podle agentury SID podepsal s čtrnáctým celkem bundesligy smlouvu do konce sezony a už dnes nastoupil k přípravnému utkání proti Hertě Berlín, kde v minulosti také chytal.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Brankář Jaroslav Drobný na tréninku českého týmu.

Článek

Drobný v Brémách strávil dva roky, a i když byl až čtvrtým brankářem, měl důležitou roli v kabině a pomáhal české jedničce Werderu Jiřímu Pavlenkovi. Předtím působil šest let v Hamburku a tři roky v Hertě. Za sebou má bývalý hráč Českých Budějovic také angažmá v Bochumi, Ipswichi, Haagu, Fulhamu a Panionisu.

"Všechno se urodilo poměrně rychle, ale měl jsem jasno. Znám trenéra, se kterým jsme spolu působili už v Hertě. Vím, proč přicházím a jakou roli bych měl plnit. A ta mě láká. Werderu jsem vděčný jednak za čas v klubu strávený a jednak za to, že mi tento přesun umožnili," líčí Drobný.

"Jarda se bez nadsázky zařadil již během aktivní kariéry mezi brankářské legendy bundesligy. Upřímně - asi nikdo nepředpokládal, že před něj ještě bude postavena podobně zajímavá a náročná sportovní výzva," poukazuje Viktor Kolář z agentury Sport Invest, která gólmana zastupuje.

"Ve Werderu plnil důležitou funkci v kabině, působil navíc jako mentor mladších gólmanů v čele s Jirkou Pavlenkou. Zároveň se však udržoval v nejvyšší fotbalové formě a byl kdykoliv připraven naskočit. Jeho profesionalita a oddanost fotbalu jsou příkladné. A to ví také trenér Funkel, který již měl tu čest Jaroslava vést v Berlíně. Bylo pro nás ctí, že jsme u tohoto přestupu mohli být," zdůrazňuje Kolář.

Reklama