Hlavní obsah

Hoffenheim - Hannover 3:0Konečně domácí výhra, Kadeřábek k ní přispěl. Dědek Pizarro má rekord

Aktualizováno

Fotbalisté Hoffenheimu s Pavlem Kadeřábkem v sestavě porazili v 22. kole německé ligy 3:0 Hannover a přiblížili se pohárovým příčkám. Lipsko vyhrálo 3:1 ve Stuttgartu. Oslabené Schalke uhájilo bezbrankovou remízu s Freiburgem. Hertha Berlín remizovala 1:1 s Werderem Brémy, hostující Claudio Pizarro se ve věku 40 let a 136 dnů stal nejstarším střelcem bundesligové historie.

Sestřih utkání 22. kola Bundesligy Hoffenheim - HannoverVideo: DIGI Sport

 
Článek

Celý zápas odehráli za Werder Jiří Pavlenka a Theodor Gebre Selassie, Vladimír Darida se dostal na hřiště v dresu Herthy v 90. minutě.

Brémy byly v prvním poločase pod tlakem, Pavlenka ale při šancích Herthy mnoho dělat nemohl. Nejprve prudkou ránou trefil Selke tyč a stejný hráč ve 25. minutě otevřel skóre po rychlém přečíslení. V 38. minutě nastřelil povedeným přímým kopem břevno slovenský záložník berlínského celku Duda.

Sestřih utkání 22. kola Bundesligy Hertha Berlín - BrémyVideo: DIGI Sport

Hertha výsledek držela až do 96. minuty, kdy Pizarro chytře podstřelil zeď a vyrovnal. Překonal tak rekord bývalého hráče Werderu Miroslava Votavy.

Hoffenheim vykročil za výhrou rychle

Hoffenheim rozhodl dvěma góly během úvodní čtvrthodiny. Nejprve Joelinton vystihl chybnou rozehrávku soupeře a střelou mezi nohy překonal Essera. Vzápětí přidal další zásah hlavou po standardní situaci Belfodil. V závěru zápasu pojistil výsledek třetí brankou Demirbay.

Hoffenheim vyhrál na svém stadionu po pěti ligových utkáních a je sedmý. Hannover zůstává předposlední a v případě pondělní výhry Norimberku se může propadnout na úplný chvost.

Sestřih utkání 22. kola Bundesligy Stuttgart - LipskoVideo: DIGI Sport

Lipsko poslal do vedení v šesté minutě Poulsen. Dánský křídelník dal v této sezoně už čtvrtou branku během úvodní desetiminutovky zápasu.

Domácí dokázali vzápětí odpovědět zásluhou Zuberovy penalty, favorit ale rozhodl po změně stran. V 68. minutě se krásně trefil z přímého kopu Sabitzer a o chvíli později pojistil výhru svého týmu znovu Poulsen. Lipsko je nadále čtvrté, Stuttgart zůstává na sestupové pozici.

Sestřih utkání 22. kola Bundesligy Schalke - FreiburgVideo: DIGI Sport

Schalke remizovalo bez branek s Freiburgem, přestože hrálo celý druhý poločas bez vyloučeného Serdara. Hráči celku z Gelsenkirchenu dostali v sezoně už čtyři červené karty, což je společně se Stuttgartem nejvíc v lize. V závěru byl vyloučen také freiburský Günter.

Sestřih utkání 22. kola Bundesligy Wolfsburg - MohučVideo: DIGI Sport

Německá fotbalová liga - 22. kolo:
Hoffenheim - Hannover 3:0 (4. Joelinton, 14. Belfodil, 80. Demirbay),
Schalke - Freiburg 0:0,
Stuttgart - Lipsko 1:3 (16. Zuber z pen. - 6. a 74. Poulsen, 68. Sabitzer),
Wolfsburg - Mohuč 3:0 (4. Arnold, 69. Weghorst z pen., 76. Knoche),
Hertha Berlín - Brémy 1:1 (25. Selke - 90.+6 Pizarro)

Reklama

Související témata: