Hlavní obsah

Kvůli blondýně v šortkách byl zrušen přenos Bayernu

Praha

Těšili se na bitvu bavorského giganta, ale měli smůlu. Přestože televizní program avizoval v dlouhém předstihu vysílání souboje 22. kola německé nejvyšíí soutěže mezi zachraňujícím se Augsburgem s Bayernem Mnichov bojujícím o titul, měli íránští fotbalové fanoušci smůlu. Přenos byl totiž pár hodin před výkopem zrušen, když se ukázalo, že jako hlavní rozhodčí bude řídit duel Bibiana Steinhausová.

Sestřih ze zápasu 22. kola německé bundesligy Augsburg - BayernVideo: DIGI Sport, DIGI Sport

 
Článek

Duel, v němž padlo pět branek a devětatřicetiletá sudí udělila tři žluté karty, měla vysílat íránská státní televize IRIB. „Kvůli islámským pravidlům nejsou v televizi zobrazeny žádné fotografie žen oblečených do liberálního kostýmu, tím spíše kupříkladu do sportovních kalhot. Ve filmech jsou takové záběry cenzurovány," vysvětlovala německá stanice ZDF.

Těžko si však představit, že by blonďatou sudí pobíhající po hřišti jen v šortkách, bylo možné z vysílání vyeliminovat, zvláště když byla neustále v obraze. „Dívka v kraťasech na íránské státní televizi je nepřípustná," uvedla Natalie Amiri, novinářka německo-íránského původu pracující pro ARD v Teheránu.

Některá íránská média během víkendu přinesla snímky německé rozhodčí. ZDF připomíná, že v minulosti iránská televize nevysílala plně kupříkladu zahajovací ceremoniály velkých fotbalových turnajů kvůli spoře oděným dívkám, což by odporovalo islámským pravidlům.

Reklama

Související témata: