Hlavní obsah

Na podzim málem připravil Kovače o trenérské křeslo, teď se na něho chystá kouč Mönchengladbachu zase

Berlín/Praha

Na podzim nového kouče mnichovského Bayernu jeho starší kolega na trenérské lavičce Mönchengladbachu Dieter Hecking dokonale zaskočil. Dokonce tak, že Niku Kovačovi hrozil vyhazov. Bayern ve dvou předchozích zápasech s Herthou Berlín a Ausburgen získal jediný bod a Borussia ho navíc zostudila v Allianz Areně, kde vyhrála 3:0. I proto, že Hecking poslal na trávník třicetiletého Larse Stindla, o němž tvrdil, že nastoupit v žádném případě nemůže. Stindl ale proti Bayernu hrál jako z partesu a druhým gólem nasměroval svůj tým k vítězství.

Foto: Andreas Gebert, Reuters

Podobnou radost by chtěli fotbalisté Bayernu Mnichov prožívat i po sobotním bundesligovém šlágru.

Článek

„Jenže to byla úplně jiná situace než nyní, protože Bayern pod novým trenérem teprve hledal svou tvář. Teď na jaře je už jinde," odmítá kouč Mönchengladbachu Dieter Hecking, že by měl podobný trumf nachystaný i pro sobotní šlágr 24. ligového kola bundesligy.

Jeho Borussia figurující v tabulce na třetí příčce v něm hostí druhý Bayern a vy toto střetnutí můžete sledovat v přímém přenosu na obrazovkách Televize Seznam.

„Každopádně to ale pro nás bude velký zápas, jako jsou ostatně všechna utkání s Bayernem. Na postavení v tabulce přitom nezáleží, neboť vzájemná rivalita táhnoucí se od sedmdesátých let po současnost se naopak každým odehraným střetnutím stupňuje," připomněl trenér Borussie, že jde o jednu z nejvypjatějších a nejsledovanějších konfrontací v bundeslize.

Mönchengladbach totiž na Bayern zahrát dovede. V posledních deseti zápasech obral bavorský velkoklub o čtrnáct bodů, což žádné jiné mužstvo nedokázalo. Natož aby se mohlo chlubit podobně vyrovnanou bilancí, jako má s Bayernem právě Borussia. Ta čtyři zápasy vyhrála, ve dvou remizovala a čtyři prohrála.

Jen pro zajímavost - momentální lídr bundesligy Dortmud uhrál za stejné období v zápasech s Bayernem 10 bodů, Leverkusen 8 a Hoffenheim 7 bodů.

Mönchengladbach navíc motivují dva poslední nevydařené zápasy na domácím hřišti, v nichž podlehl Wolfsburgu a berlínské Hertě shodně 0:3.

"Ale to není důvod k panice, protože v této fázi sezony je to normální," reaguje kouč Hecking.

„A navíc - fanoušci při nás stáli a povzbuzovali nás až do úplného konce. Jsme povinni se jim omluvit. A kdy jindy než právě v utkání s Bayernem," netají podzimní objev Mönchengladbachu Florian Neuhaus, s jak velkým odhodláním domácí do utkání půjdou. Vždyť už se dlouhých sedmadvacet let nestalo, aby Borussia doma prohrála dva zápasy v řadě. A aby si teď připsala třetí porážku? Na to nedojde, věří v klubu.

Svěřencům trenér Heckinga by měla nahrávat i veliká marodka, se kterou se Bayern potýká.

Robben, Coman a Tolisso budou stoprocentně chybět, brankář Neuer poslední tréninky neabsolvoval kvůli chřipce, jeho náhradník Ulreich také není v pořádku. „K tomu Alaba stěžující na poraněné šlachy, Ribéry s žaludečními problémy, Goretzka dál laborující s bolavým kotníkem," počítal marody kouč Bayernu Niko Kovač.

"Nechci naříkat, ale jsme ve složité situaci, protože moc dalších dobrých hráčů nemám," přiznal chorvatský kouč vědom si toho, že musí Mönchengladbach porazit, aby udržel kontakt s vedoucím Dortmundem.

Jak naladit Televizi Seznam?
Vysílání Televize Seznam naladíte v celoplošném multiplexu 3, který pokrývá 95,7 % území České republiky, a v Přechodové síti 12. Diváci najdou Televizi Seznam i v nabídce poskytovatelů satelitního televizního signálu DIGI TV, T-Mobile TV, Skylink či poskytovatele kabelového televizního vysílání UPC. Spektrum doplňuje několik desítek IPTV/OTT poskytovatelů, kteří umožňují televizní signál šířit přes internet (DIGI TV, T-Mobile TV, KUKI, Sledovanitv.cz, O2TV a další).

Reklama

Související témata: