Hlavní obsah

Bayern v bundesligovém šlágru bez šesti opor. Kovač proto musel sáhnout pro mladíky do juniorky

Nakonec neměl trenér Bayernu Niko Kovač zbytí. Marodku má přeplněnou, veledůležitý bundesligový zápas v Mönchengladbachu před sebou, takže musel sáhnout po hráčích juniorky. K duelu 24. kola proto s prvním týmem cestoval nejen osmnáctiletý rodák z Liberie s kanadským občanstvím Alphonso Davies, který při třech startech za první tým zatím odehrál osmnáct bundesligových minut, ale i další tři mladíci Meritan Shabani, Lukas Mai a Wooyeong Jeong.

Foto: Michael Probst, ČTK/AP

Frankfurtský Ante Rebic (vpředu) a Denis Zakaria z Mönchengladbachu.

Článek

Je však jen málo pravděpodobné, že by do zápasu s Borussií Mönchegladbach zasáhli. To snad jedině v případě, že by obhájce titulu vedl ve šlágru kola opravdu výrazně. Pak by možná chorvatský kouč na lavičce bavorského klubu některého z nich vypustil na trávník alespoň na pár minut.

Sami můžete sledovat, zda se své chvíle dočkají, neboť přímý přenos zápasu Borussia Mönchengladbach - Bayern Mnichov vysílá Televize Seznam.

Pro Niko Kovače a jeho Bayern to bude těžkých dvanáct dnů. Dnes vpodvečer ligová partie v Mönchengladbachu, za týden domácí duel s Wolfsburgem, který na páté příčce tabulky začíná koketovat s myšlenkou na první čtyřku, a tudíž účast v příštím ročníku Ligy mistrů, 13. března pak osmifinálová odveta Champions League s Liverpoolem.

A do toho spousta zraněných a nemocných hráčů. Šest opor Bayernu bude absentovat stoprocentně, neboť Tolisso, Alaba, Goretzka, Ribbery, Robben a Coman se na trávníku určitě neobjeví. S chřipkou zápasil i brankář Neuer, který byl nucen vynechat v týdnu hned několik tréninků, ale nakonec do dali lékaři dohromady, takže by se mezi tyče postavit měl.

„Potřebujeme tři body, takže prostě musíme problémy překonat," apeloval trenér Kovač na své svěřence, že si ani v těžké situaci nemohou dovolit zaváhat. Zvláště, když v předchozích jedenácti ligových zápasech získali z třiatřiceti možných bodů třicet.

„Ztrátu na Dortmund jsme stáhli na tři body, jsme zpátky ve hře, ale pořád jsme ještě daleko od cíle, který máme a jímž není a ani nemůže být nic jiného než titul. Všichni chceme stát zase na radničním balkonu a ukazovat mistrovský talíř," připomínal, že každé jiné umístění by bylo pro Bayern neúspěchem.

Zvláště teď, kdy vedoucí Borussia Dortmund rozdává body na požádání pomalu kdekomu. Naposledy v pátek, kdy prohrála v Augsburgu a nabídla tak Bayernu, aby se se ni bodově dotáhl.

Problém je ovšem v tom, že právě Mönchengladbach je pro Bayern tím nejméně oblíbeným protivníkem. Žádný jiný bundesligový klub ho totiž neobral o víc bodů než právě Borussia. Bilance posledních deseti vzájemných konfrontací o tom ostatně vypovídá. Mönchengladbach vyhrál čtyři zápasy, Bayern rovněž, dva duely skončily nerozhodně.

A co víc - na podzim v Mnichově dokázala Borussia vyhrát 3:0.

„Jenže tentokrát jsme outsidery, i když s podporou našich skvělých fanoušků můžeme i jako outsider překvapit," tvrdí obránce Matthias Ginter, že jeho tým by rád uspěl i tentokrát. Po dvou předchozích domácích prohrách s Wolfsburgem a berlínskou Herthou body nutně potřebuje, neboť konkurenti se zezadu dotahují. Čtvrté Lipsko ztrácí jediný bod, pátý Wolfsburg bodů pět.

„Není důvod k panice. O tlaku mluví všichni kolem, my ale žádný nepociťujeme. Situace je samozřejmě jiná než na podzim, kdy mužstvo Bayernu nebylo ještě patřičně stabilizované, a i proto jsme v Mnichově vyhráli. Přesto cítím, že šanci máme i tentokrát. Musíme ale chytit top den," vykládal trenér Mönchengladbachu Dieter Hecking, který po dvou domácích prohrách zřejmě také sáhne do sestavy.

Do mužstva se nejspíš vrátí francouzský legionář Pléa a spolu s ním i Hofmann, který loni v říjnu v Mnichově jeden gól dal a na další nahrál. A dost možná, že po dvouměsíční absenci způsobené zraněním se do sestavy konečně vrátí i Brazilec Raffael.

„O sestavě zatím mluvit nebudu, jedno však slibuju - budeme hrát odvážně a útočně, jen musíme být v koncovce náležitě produktivní. Proti Hertě i Wolfsburgu jsme si připravili řadu šancí, které jsme ovšem neproměnili. Proti Bayernu jich určitě tolik mít nebudeme, o to důležitější proto bude jich využít," zdůraznil před dnešním šlágrem bundesligy domácí kouč Hecking.

Jak naladit Televizi Seznam?
Vysílání Televize Seznam naladíte v celoplošném multiplexu 3, který pokrývá 95,7 % území České republiky, a v Přechodové síti 12. Diváci najdou Televizi Seznam i v nabídce poskytovatelů satelitního televizního signálu DIGI TV, T-Mobile TV, Skylink či poskytovatele kabelového televizního vysílání UPC. Spektrum doplňuje několik desítek IPTV/OTT poskytovatelů, kteří umožňují televizní signál šířit přes internet (DIGI TV, T-Mobile TV, KUKI, Sledovanitv.cz, O2TV a další).

Reklama

Související témata: