Hlavní obsah

Mönchengladbach - Bayern 1:5Bayern deklasoval Mönchengladbach a dotáhl se na Dortmund

Berlín
Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov zvítězili ve šlágru 24. kola německé ligy na hřišti Mönchengladbachu 5:1 a za vedoucím Dortmundem zaostávají už jen o skóre. Hoffenheim bez Pavla Kadeřábka pykajícího za žluté karty prohrál ve Frankfurtu 2:3. Lipsko porazilo 1:0 Norimberk a je třetí. Düsseldorf deklasoval Schalke na jeho půdě 4:0. Hertha Berlín bez zraněného záložníka Vladimíra Daridy otočila zápas s Mohučí a vyhrála 2:1.

Sestřih utkání 24. kola německé fotbalové ligy Mönchengladbach - BayernVideo: DIGI Sport

 
Článek

Bayern vedl už po jedenácti minutách o dvě branky. Nejprve se prosadil po rohovém kopu Martínez a vzápětí nadvakrát i Müller, který se vrátil do základní sestavy po třech zápasech.

Domácí vrátil do hry v 37. minutě svým 50. bundesligovým gólem kapitán Stindl, ale bavorský velkoklub znovu navýšil vedení hned po změně stran. Alcantara prostrčil míč mezi obránci na Lewandowského a polský kanonýr vstřelil svou 14. branku v sezoně. Čtvrtý gól přidal v 75. minutě Gnabry.

Sestřih utkání 24. kola německé fotbalové ligy Schalke - DüsseldorfVideo: DIGI Sport

V závěru si připsal další trefu z penalty Lewandowski. Se 195 góly dohnal na pozici historicky nejlepšího zahraničního střelce bundesligy brémského útočníka Claudia Pizarra.

Bayern potvrdil pozici nejlepšího týmu na hřištích soupeřů a připsal si desátou výhru venku ze třinácti utkání. Mönchengladbach doma prohrál potřetí v řadě se skóre 1:11.

Sestřih utkání 24. kola německé fotbalové ligy Frankfurt - HoffenheimVideo: DIGI Sport

V souboji dvou týmů se skvělou aktuální formou vedl Frankfurt od 20. minuty po Rebičově teči Kostičovy střely z přímého kopu. Krátce před změnou stran ale srovnal Joelinton, který je s 11 góly a sedmi asistencemi po Neymarovi a Gabrielu Jesusovi třetím nejproduktivnějším Brazilcem sezony v pěti nejprestižnějších evropských ligách.

Hoffenheim utkání otočil po hodině hry, kdy se po individuální akci prosadil Belfodil. Svěřenci trenéra Nagelsmanna ale vedení v oslabení po vyloučení Kasima neuhájili.

V 89. minutě vyrovnal hlavou po rohovém kopu Haller a tři body domácím zajistil v páté minutě nastavení Paciencia. Frankfurt udržel páté místo, Hoffenheim je se ztrátou šesti bodů na svého soupeře devátý.

Sestřih utkání 24. kola německé fotbalové ligy Norimberk - LipskoVideo: DIGI Sport

Poslední Norimberk, kterému chyběl kvůli zranění třísel záložník Ondřej Petrák, mohl poslat do vedení v desáté minutě Behrens, penaltu ale neproměnil. Čtvrtou venkovní výhru v řadě Lipsku zařídil ve 40. minutě po rohovém kopu Klostermann.

Lipsko se posunulo na třetí místo o dva body před Mönchengladbach. Norimberk zůstává se ztrátou tří bodů na barážovou příčku na chvostu tabulky. Navíc vytvořil negativní klubový rekord, když nevyhrál už 18 ligových zápasů v řadě.

Sestřih utkání 24. kola německé fotbalové ligy Leverkusen - FreiburgVideo: DIGI Sport

Vítěznou branku při výhře Düsseldorfu 4:0 nad Schalke vstřelil z penalty útočník Lukebakio. Mladý Belgičan potvrdil, že se mu proti bundesligovým pohárovým zástupcům daří, nasázel jim sedm ze svých osmi ligových zásahů v sezoně. Další trefy přidali po změně stran dvakrát Kownacki a Raman.

Sestřih utkání 24. kola německé fotbalové ligy Hertha Berlín - MohučVideo: DIGI Sport

Německá fotbalová liga - 24. kolo:
Eintracht Frankfurt - Hoffenheim 3:2 (20. Rebič, 89. Haller, 90.+5 Paciencia - 43. Joelinton, 60. Balfúdíl)
Hertha Berlín - Mohuč 2:1 (50. Grujič, 60. Stark - 46. vlastní Stark)
Leverkusen - Freiburg 2:0 (4. Aranguíz, 73. Bailey)
Norimberk - Lipsko 0:1 (40. Klostermann)
Schalke - Düsseldorf 0:4 (62. a 84. Kownacki, 35. Lukebakio z pen., 68. Raman),
Mönchengladbach - Bayern Mnichov 1:5 (37. Stindl - 47. a 90.+1 z pen. Lewandowski, 2. Martínez, 11. Müller, 75. Gnabry).

Reklama

Související témata: