Hlavní obsah

Bayern - Wolfsburg 6:0Bayern nasázel Wolfsburgu šest branek a je o skóre první

Berlín
Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov deklasovali v sobotním 25. kole německé ligy Wolfsburg 6:0 a posunuli se o skóre do čela tabulky. Polák Robert Lewandowski dal 197. gól v bundeslize a stal se nejlepším zahraničním střelcem v historii soutěže. Dortmund doma porazil 3:1 Stuttgart, přesto musel po více než pěti měsících opustit první místo. Hertha bez zraněného Vladimíra Daridy podlehla 1:2 Freiburgu.

Sestřih utkání 25. kola Bundesligy Bayern Mnichov - WolfsburgVideo: DIGI Sport

 
Článek

Bayern udeřil dvakrát během tří minut a u obou gólů byl záložník Gnabry. Německý reprezentant se nejprve sám prosadil v 34. minutě a o chvíli později nezištně předložil míč před prázdnou branku Lewandowskému. Kanonýr Bayernu se kromě rekordní branky osamostatnil se 16 góly v čele tabulky střelců.

Ve druhém poločase pojistili jasné vítězství bavorského velkoklubu Rodríguez, Müller a Kimmich. Svůj druhý zásah v utkání navíc přidal v závěru Lewandowski, tři asistence si připsal střídající Ribéry.

Bayern neprohrál s Wolfsburgem ani 22. domácí zápas v rámci bundesligy. "Vlci" nebodovali po pěti ligových utkáních a jsou sedmí.

Sestřih utkání 25. kola Bundesligy Dortmund - StuttgartVideo: DIGI Sport

Favorizovaný Dortmund se dlouho nemohl prosadit, po hodině hry ale po faulu Castra na Sancha dostal příležitost zahrávat pokutový kop, který proměnil kapitán Reus. Stuttgart dokázal srovnat o deset minut později po rybičce Kempfa.

V 84. minutě zařídil Borussii teprve druhou výhru z posledních devíti soutěžních utkání Alcácer, který se prosadil ve skrumáži před brankou a dal 14. gól v sezoně. V nastaveném čase pojistil tři body pro domácí Pulisic.

Sestřih utkání 25. kola Bundesligy Freiburg - Hertha BerlínVideo: DIGI Sport

Freiburg skóroval na svém hřišti v devátém utkání v řadě, v 27. minutě se trefil hlavou nejlepší střelec týmu Petersen. V 77. minutě srovnal Ibiševič, stejný hráč si ale o chvíli později srazil míč po rohovém kopu do vlastní sítě.

Sestřih utkání 25. kola Bundesligy Mohuč - MönchengladbachVideo: DIGI Sport

Sestřih utkání 25. kola Bundesligy Lipsko - AugsburgVideo: DIGI Sport

Německá fotbalová liga - 25. kolo:
Bayern Mnichov - Wolfsburg 6:0 (37. a 85. Lewandowski, 34. Gnabry, 52. Rodríguez, 76. Müller, 82. Kimmich)
Dortmund - Stuttgart 3:1 (62. Reus z pen., 84. Alcácer, 90.+2 Pulisic - 71. Kempf)
Freiburg - Hertha Berlín 2:1 (27. Petersen, 80. vlastní Ibiševič - 77. Ibiševič)
Lipsko - Augsburg 0:0
Mohuč - Mönchengladbach 0:1 (63. Elvedi)

Reklama

Související témata: