Hlavní obsah

Frankfurt - Stuttgart 3:0Frankfurt vyhrál popáté za sebou a útočí na Ligu mistrů

Aktualizováno

Fotbalisté Frankfurtu porazili ve 27. kole německé ligy 3:0 Stuttgart a po páté výhře za sebou se posunuli na čtvrté místo tabulky. Loňští vítězové národního poháru tak útočí na premiérový start v Lize mistrů.

Sestřih utkání 27. kola německé fotbalové ligy: Hannover - SchalkeVideo: DIGI Sport

 
Článek

Góly v 45. a 64. minutě poslal Eintracht do vedení bývalý hráč Stuttgartu Filip Kostič. Výhru pojistil 16. brankou v sezoně šest minut před koncem Luka Jovič, jenž ve Frankfurtu hostuje z Benficy Lisabon. Eintracht neprohrál ani 14. zápas v tomto kalendářním roce.

Naopak Stuttgart zvítězil pouze jednou z posledních dvanácti utkání a zůstal na 16. místě tabulky, jež znamená účast v baráži.

Sestřih utkání 27. kola německé fotbalové ligy: Frankfurt - StuttgartVideo: DIGI Sport

V boji o záchranu si polepšilo Schalke, které vyhrálo 1:0 v Hannoveru a radovalo se z prvního tříbodového zisku od lednového vítězství nad Wolfsburgem. Hannover prohrál v lize už pošesté za sebou a klesl na poslední místo tabulky.

Jediný gól zápasu vstřelil ve 39. minutě přízemní střelou z úhlu k tyči záložník Schalke Suat Serdar. Zajistil tak jubilejní 100. vítězství na lavičce týmu nizozemskému trenérovi Huubu Stevensovi, jenž se do klubu z Gelsenkirchenu vrátil v polovině března po odvolání Domenica Tedesca.

Schalke se v tabulce posunulo z patnáctého na čtrnácté místo s náskokem šesti bodů na Stuttgart. Hannover ztrácí dva body na předposlední Norimberk, což by podle médií mohli už příští týden odnést vyhazovem trenér Thomas Doll a manažer Horst Heldt.

Německá fotbalová liga - 27. kolo:
Hannover - Schalke 0:1 (39. Serdar),
Eintracht Frankfurt - Stuttgart 3:0 (45. a 64. Kostič, 84. Jovič).

Reklama

Související témata: