Hlavní obsah

Šlágrem bundesliga nekončí, odmítá kouč Dortmundu, že by zápas na Bayernu rozhodl o titulu

Mnichov/Praha

Fotbalové Německo zažívá horečku. Evropa s ním, protože sobotní podvečer nabízí šlágr šlágrů. Duel mnichovského Bayernu s Borussií Dortmund, v němž se může rozhodnout o staronovém či novém šampionovi. „Opatrně s takovými tvrzeními,“ oponuje hostující kouč Lucien Favre. „Do konce bundesligy bude po našem vzájemném zápase zbývat pořád šest kol,“ tvrdí, že utkání jeho týmu s obhájcem titulu ještě rozřešení nepřinese.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Kanonýr Bayernu Robert Lewandowski by chtěl samozřejmě prožívat podobnou radost i ve šlágru s Dortmundem.

Článek

„Samozřejmě je to zvláštní zápas. Vždyť Bayern hraje s Dortmundem. Druhý celek tabulky s prvním. Ale i pokud Bayern porazíme, soutěž tím nekončí. Jestliže v Mnichově remizujeme, konec to také není. A i v případě, že vyhrají domácí, bude dál všechno otevřené," nechal se slyšet švýcarský kouč před sobotním šlágrem, který můžete sledovat od 18.15 v přímém přenosu v Televizi Seznam.

V minulém kole Bayern trestuhodně zaváhal ve Freiburgu, kde jen remizoval 1:1, takže nabídl Dortmundu nejen návrat na první příčku, ale i dvoubodové aktivum. Teď proto bude záležet na Borussii, zda z této psychologické výhody bude v sobotním střetnutí 28. bundesligového kola profitovat.

„Už na podzim jsme dokázali, že jsme schopni bavorského protivníka porazit. Proč bychom to tedy nesvedli znovu? Potřebujeme ale podat znovu výkon na té nejvyšší úrovni. A potřebujeme také hodně odvahy, protože v Mnichově není možné jen bránit," prohlásil sportovní ředitel Borussie Michael Zorc.

Trenér Favre samozřejmě přitakával. „Pokud tam chceme vyhrát, musí to být skutečně perfektní výkon. Od první do poslední minuty. A od každého z nás," připomínal hráčům, že Bayern dokáže každou chybu nelítostně trestat.

„Má spoustu silných stránek, ale i on má slabiny. Není jich moc, ale má je, jako je má i ten nejlepší tým na světě. Víme o nich, půjde ovšem o to jich využít," netajil jednašedesátiletý švýcarský kouč, že má soupeře důkladně nastudovaného a jeho svěřenci dostanou detailní partituru, jak si počínat.

Velkou výhodou Borussie určitě je, že se do mužstva vrátí kapitán Marco Reus. Ten totiž poslední zápas doma proti Wolfsburgu, který Dortmund vyhrál 2:0 a díky tomu se vrátil na první příčku, vynechal. Očekával totiž narození potomka a chtěl být u porodu.

Teď už je jeho malá princezna, s níž se pochlubil i na Instagramu, na světě, takže zkušený rutinér se vrátil.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Welcome to the world my little Princess... #speechless #PROUD #soooooohappy #mom #dad #letsgo🦁

Příspěvek sdílený Marco Reus (@marcinho11),Bře 31, 2019 v 10:12 PDT

Problémem pro Borussii je však zranění španělského legionáře Paco Alcácera, který před týdnem rozhodl zmiňované střetnutí s Wolfsburgem dvěma góly v nastavení. Zhmoždil si přitom ale ruku a jeho zranění je mnohem vážnější, než se předpokládalo.

„Těžko říct, zda ho budu mít k dispozici. Až po posledním tréninku uvidím, jak na tom bude, což platí i pro Pieczczeka a Dialla," tvářil se trenér Favre hodně neurčitě.

Ze zákulisí Borussie pronikly informace, že lékaři i fyzioterapeuti dělají vše proto, aby pětadvacetiletý španělský útočník mohl alespoň na lavičku. I třeba s ortézou, která by mu umožnila nastoupit, kdyby bylo zapotřebí.

V základní sestavě ale nejspíš bude chybět. Jedenáctka Dortmundu, kterou Favre pošle na trávník Allianz Areny, bude mít pravděpodobně tuto podobu: Bürki - Wolf, Akanji, Zagadou, Guerreiro - Delaney, Witsel - Sancho, Reus, Bruun Larsen - Gotze.

Jak naladit Televizi Seznam?
Vysílání Televize Seznam v celoplošném multiplexu 3, který pokrývá 95,7 % území České republiky, a v Přechodové síti 12. Diváci najdou Televizi Seznam i v nabídce poskytovatelů satelitního televizního signálu DIGI TV, T-Mobile TV, Skylink či poskytovatele kabelového televizního vysílání UPC. Spektrum doplňuje několik desítek IPTV/OTT poskytovatelů, kteří umožňují televizní signál šířit přes internet (DIGI TV, T-Mobile TV, KUKI, Sledovanitv.cz, O2TV a další).

Reklama