Hlavní obsah

Bayern - Hannover 3:1Lídr porazil posledního a je zase blíž titulu, Kadeřábek dal gól

Berlín
Aktualizováno

Fotbalisté Bayernu Mnichov ve 32. kole německé ligy doma porazili poslední Hannover 3:1 a přiblížili se zisku sedmého mistrovského titulu po sobě. Bavorský tým dva zápasy před koncem sezony zvýšil v čele tabulky náskok před Dortmundem na čtyři body, protože Borussia v Brémách neudržela dvoubrankové vedení a remizovala 2:2. Za Werder chytal Jiří Pavlenka, jeho spoluhráč Theodor Gebre Selassie nenastoupil. Reprezentační obránce Pavel Kadeřábek pomohl Hoffenheimu gólem k remíze 2:2 v Mönchengladbachu.

Sestřih utkání 32. kola Bundesligy Bayern Mnichov - HannoverVideo: DIGI Sport

 
Článek

Bayern nakročil k vítězství už v prvním poločase, kdy se prosadili Lewandowski a Goretzka. Hannover v 51. minutě zápas zdramatizoval díky penaltě náhradníka Jonathase. Brazilský útočník ale krátce poté hostující tým oslabil, když byl vyloučen po dvou žlutých kartách v rychlém sledu. Domácí se proti deseti trápili a výhru pojistil až střídající veterán Ribéry v 84. minutě.

Pavlenka inkasoval v šesté minutě

Pavlenku už v šesté minutě po sebevědomém průniku překonal Pulisic. Krátce před pauzou zvýšil Alcácer precizním přímým kopem. Domácí ale mezi 70. a 75. minutou manko dohnali. Nejprve předvedl velkou chybu brankář Borussie Bürki, který propustil mezi rukavicemi Möhwaldovu ránu. Za chvíli srovnal Pizzaro a ve 40 letech a 213 dnech posunul vlastní rekord nejstaršího střelce v bundesligové historii. Brémy po dvou porážkách za sebou bodovaly a jsou deváté.

Sestřih utkání 32. kola Bundesligy Brémy - DortmundVideo: DIGI Sport

Kadeřábek otevřel skóre, Hoffenheim vedení neudržel

Kadeřábek poslal Hoffenheim do vedení po půlhodině hry třetí brankou v této bundesligové sezoně, kterou dal hlavou po Demirbayově rohovém kopu. V 72. minutě vyrovnal Ginter, na jehož gól rychle zareagoval Amiri. Hosté ale ani podruhé náskok neudrželi a v 84. minutě inkasovali od střídajícího Drmice. Hoffenheimu patří sedmá příčka. Mönchengladbach má na pátém místě jen o bod více a zkomplikoval si boj o Ligu mistrů.

Sestřih utkání 32. kola Bundesligy Mönchengladbach - HoffenheimVideo: DIGI Sport

Sestřih utkání 32. kola Bundesligy Hertha Berlín - StuttgartVideo: DIGI Sport

Sestřih utkání 32. kola Bundesligy Wolfsburg - NorimberkVideo: DIGI Sport

Německá fotbalová liga - 32. kolo:
Bayern Mnichov - Hannover 3:1 (27. Lewandowski, 40. Goretzka, 84. Ribéry - 51. Jonathas z pen.),
Hertha Berlín - Stuttgart 3:1 (40. Ibiševič, 45.+1 Duda, 67. Kalou - 70. Gómez),
Mönchengladbach - Hoffenheim 2:2 (73. Ginter, 84. Drmic - 33. Kadeřábek, 79. Amiri),
Wolfsburg - Norimberk 2:0 (38. Klaus, 78. Tisserand),
Brémy - Dortmund 2:2 (70. Möhwald, 75. Pizarro - 6. Pulisic, 41. Alcácer).

Reklama

Související témata: