Hlavní obsah

Schalke - Augsburg 0:0První sestup od roku 1991 se nekoná. Leverkusen rozdrtil Frankfurt

Berlín
Aktualizováno

Fotbalisté Schalke definitivně odvrátili hrozbu sestupu z německé ligy. Ve 32. kole bundesligy remizovali doma s Augsburgem bez branek a dva zápasy před koncem sezony mají na patnáctém místě nedostižný sedmibodový náskok na šestnáctou příčku, která znamená baráž o nejvyšší soutěž. Leverkusen pak rozstřílel čtvrtý Frankfurt 6:1 a bodově se na něj dotáhl. Všechny góly padly v prvním poločase. Semifinalista Evropské ligy Eintracht drží dvě kola před koncem poslední příčku zajišťující účast v Lize mistrů.

Sestřih utkání 32. kola Bundesligy Schalke - AugsburgVideo: DIGI Sport

 
Článek

Bayer vedl po třinácti minutách o dvě branky. Vzápětí snížil Kostič, ale domácí poté v rozpětí 23. až 36. minuty nastříleli další čtyři góly. Dvakrát se prosadil útočník Alario.

Schalke hraje bundesligu nepřetržitě od roku 1991, ale prožívá nevydařenou sezonu a dlouho bylo v ohrožení sestupem. V minulém kole však nečekaně vyhrálo na stadionu o titul bojujícího Dortmundu 4:2 a dnes si ligovou příslušnost definitivně pojistilo. Za Augsburg, který má o bod více než Schalke a je rovněž zachráněn, hrál od 66. minuty český záložník Jan Morávek.

Leverkusen rozstřílel Frankfurt

Fotbalisté Leverkusenu rozstříleli ve 32. kole německé ligy čtvrtý Frankfurt 6:1 a bodově se na něj dotáhli. Všechny góly padly v prvním poločase. Semifinalista Evropské ligy Eintracht drží dvě kola před koncem poslední příčku zajišťující účast v Lize mistrů.

Sestřih utkání 32. kola Bundesligy Leverkusen - FrankfurtVideo: DIGI Sport

Sestřih utkání 32. kola Bundesligy Freiburg - DüsseldorfVideo: DIGI Sport

Německá fotbalová liga - 32. kolo:
Schalke - Augsburg 0:0
Freiburg - Düsseldorf 1:1 (7. Grifo z pen. - 31. Kownacki)
Leverkusen - Eintracht Frankfurt 6:1 (23. a 34. Alario, 2. Havertz, 13. Brandt, 28. Aránguiz, 36. vlastní Hinteregger - 14. Kostič)

Reklama