Hlavní obsah

Hoffenheim - Brémy 3:2Kadeřábek pokořil krajana Pavlenku a rozhodl o výhře Hoffenheimu

Aktualizováno

Český reprezentační obránce Pavel Kadeřábek rozhodl sobotní utkání druhého kola německé ligy gólem o výhře Hoffenheimu 3:2 nad fotbalisty Brém, když překonal svého kolegu z národního týmu Jiřího Pavlenku. Za poražené nastoupil v základní sestavě i obránce Theodor Gebre Selassie. První bundesligový bod může slavit i gólman Tomáš Koubek v dresu Augsburgu po domácí remíze 1:1 s Unionem Berlín. Fotbalisté Bayernu si poradili 3:0 se Schalke. Výhru třemi góly zařídil Robert Lewandowski a navázal na dva zásahy z úvodního kola.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Pavel Kadeřábek

Článek

Hoffenheim v poločase prohrával 0:1, ale po pauze dokázal skóre otočit na 2:1 ve svůj prospěch. Když však Brémy devět minut před koncem vyrovnaly, vypadalo to, že zápas skončí nerozhodně.

Pak ale přišla velká chvíle Pavla Kadeřábka, jenž se v 87. minutě prosadil hlavou po rohovém kopu a rozhodl o tříbodovém zisku pro domácí. Český obránce hlavičkoval nehlídaný zhruba z osmi metrů a Pavlenka se za míčem jen bezmocně ohlédl.

Koubek držel v brance Augsburgu čisté konto do 80. minuty, tam ale po jediné střele, která mířila mezi tyče kapituloval. Jeho tým v tu chvíli vedl 1:0. Union Berlín proměnil ve vyrovnání rychlý útok, kdy se jeho hráči dostali do přečíslení. Andersson dostal ideální přihrávku a sám před českým brankářem nezaváhal.

Prvního vítězství se na druhý pokus dočkal obhájce titulu Bayern, který díky hattricku Roberta Lewandowského uspěl 3:0 na hřišti Schalke. Polský kanonýr se v úvodních dvou kolech trefil pětkrát, když navázal na dva góly z úvodní remízy 2:2 s Herthou Berlín. V bundeslize zaznamenal devátý hattrick, víc jich dalo jen pět hráčů.

Německá fotbalová liga - 2. kolo:
Augsburg - Union Berlín 1:1 (60. Vargas - 80. Polter)
Düsseldorf - Leverkusen 1:3 (82. Morales - 6. vlastní Baker, 33. Aranguiz, 39. Bellarabi)
Hoffenheim - Brémy 3:2 (54. Bičakčič, 59. Bebou, 87. Kadeřábek - 42. Füllkrug, 81. Osako)
Mohuč - Mönchengladbach 1:3 (18. Quaison - 72. a 78. Plea, 31. Lainer)
Paderborn - Freiburg 1:3 (3. Mamba - 21. Waldschmidt z pen., 40. Petersen, 90. Kwon Čchang-hun)
Schalke - Bayern Mnichov 0:3 (20. z pen., 50. a 75. Lewandowski).

Reklama

Související témata: