Hlavní obsah

Trestní oznámení kvůli VAR! Německá policie řeší údajný podvod v utkání Bayernu s Schalke

Gelsenkirchen/Praha

Ani Němcům se skandál s videem nevyhnul. Schalke 04 utrpělo o víkendu drtivou porážku od Bayernu Mnichov na domácím hřišti v poměru 0:3. Výhru dirigoval hattrickem útočník Robert Lewandowski. Zápas má však ještě jednu třaskavou dohru. Fanoušek Schalke podal na rozhodčí duelu trestní oznámení pro podvod kvůli dvěma neodpískaným rukám Bayernu. Na zápase byl totiž přítomen systém VAR, videorozhodčí ale hlavního arbitra ke zhlédnutí záznamu ani v jednom ze sporných případů nevyzval.

Foto: Ralph Orlowski, Reuters

Útočník Bayernu Mnichov Robert Lewandowski oslavuje hattrick v zápase 2. kola bundesligy proti Schalke 04

Článek

Zkušený sudí Marco Fritz zjevně odepřel Schalke dva pokutové kopy. K inkriminovaným okamžikům došlo během druhého poločasu, konkrétně v 56. a 63. minutě utkání. Na hranici malého vápna nejprve hlavičkoval domácí bek Matija Nastasič, balón sice mířil do sítě, jenže ho zastavila ruka mnichovského Benjamina Pavarda.

O sedm minut později dostali domácí příležitost k zajímavé standardní situaci. Dělovka Daniela Caligiuriho však do brány také nedoputovala, odrazila se totiž od paže Ivana Perišiče. Frustraci domácích příznivců umocnil ještě fakt, že penalta odpískaná ve prospěch Bayernu v prvním poločase otevřela skóre utkání.

Protesty domácích fotbalistů arbitr Fritz nebral v potaz a za svými rozhodnutími si stál. Zarážejícím faktem ovšem zůstává to, že videorozhodčí, který měl k dispozici opakované záběry, sudího ke konzultaci sporných situací vůbec nevyzval. To jednoho z fanoušků týmu z města Gelsenkirchen rozlítilo natolik, že na arbitry podal trestní oznámení pro podvod.

Gelsenkirchenská policie napsala na Twitteru, že se obviněním zabývá a bude ho řešit. Kouč Schalke David Wagner pociťoval křivdu stejně jako fanoušci. „Podle mého názoru jsme měli kopat dvě penalty," nechal se slyšet pro klubový web.

Reklama