Hlavní obsah

Zku*vysyne! řvou na něj němečtí fanoušci. Teď může zachránit svět před koronavirem

Berlín/Praha

Majitel bundesligového klubu TSG 1899 Hoffenheim Dietmar Hopp patří u většiny německých fanoušků k nejnenáviděnějším mužům, což mu zejména ti ze slavného Bayernu Mnichov dali docela nedávno ostře najevo. Z osoby, na kterou prší na stadionech ty nejhorší nadávky, se ale může stát záhy jeden ze spasitelů světa.

Foto: Profimedia.cz

Dietmar Hopp je terčem nenávisti německých fotbalových fanoušků.

Článek

V portfoliu 79letého miliardáře je i společnost CureVac. Té se podle Hoppových slov daří vývoj vakcíny proti koronaviru, která by mohla být k dispozici už na podzim, pokud testy půjdou dobře. Úspěšný podnikatel zároveň popřel, že by vakcínu prodal exkluzivně Spojeným státům.

„Vakcína musí být nejdřív úspěšně testovaná na zvířatech, až pak na lidech. Myslím, že může být k dispozici do podzimu. Vše teď záleží na německém institutu pro vakcíny (Paul-Ehrlich-Institute)," vysvětloval Hopp stanici Sport1.

„Pokud uspějeme ve vývoji efektivní vakcíny, měla by pomáhat celému světu, ne jenom jedné zemi," ujišťoval.

Proč fanoušci možného spasitele v Německu fanoušci tak nenávidí? Mají mu za zlé, že si se svým Hoffenheimem, který nemá ve špičkovém německém fotbale historickou tradici, vydláždil cestu do bundesligy svými penězi a jde tudíž o umělý produkt.

Podobné zášti čelí třeba i RB Lipsko, které mezi elitu vytáhl celosvětový gigant vyrábějící energetické nápoje.

Nenávist vůči Hoppovi vyvrcholila na konci února, kdy byl kvůli sprostým urážkám na jeho osobu z ochozů stadionu Bayernu Mnichov duel s Hoffenheimem dvakrát přerušen a nakonec jen symbolicky dohráván.

Hopp se na stadionu dokonce rozplakal a uklidnil se až po vstřícné reakci šéfa představenstva Bayernu Karla-Heinze Rummeniggeho.

Reklama

Související témata: