Hlavní obsah

Fotbalová bundesliga by mohla znovu začít už 9. května

Berlín

Německá fotbalová liga by se po přestávce způsobené pandemií nového typu koronaviru mohla znovu rozběhnout už za necelý měsíc. Podle německých médií řídící orgán dvou nejvyšších soutěží uvažuje o tom, že by se přerušená bundesligová sezona opět rozehrála o víkendu 9. a 10. května.

Foto: Matthias Rietschel, Reuters

Marius Bulter a Christopher Lenz z Unionu se na snímku z lednového zápasu s Lipskem radují z gólu.

Článek

Německé soutěže se podobně jako drtivá většina lig po celém světě zastavily před polovinou března. Bundesliga byla nejprve kvůli nemoci covid-19 přerušena do 2. dubna, později vedení soutěže pauzu prodloužilo nejméně do konce dubna.

Německé kluby se jako první v západní Evropě začaly postupně vracet do společné přípravy. Od tohoto týdne už prakticky všechny týmy z nejvyšší soutěže opět trénují na hřišti, i když v omezeném režimu a pouze po skupinách.

Vedení bundesligy zprvu uvažovalo o tom, že by se soutěž mohla znovu rozběhnout už o prvním květnovém víkendu, při posledním jednání podle médií předpokládaný termín o týden posunulo. Celý zbytek sezony by se podle návrhu odehrál bez diváků. Plán nyní musejí posoudit tamní úřady.

Reklama

Související témata: