Hlavní obsah

O fiktivní zápas týmu ze čtvrté ligy má zájem 125 tisíc fanoušků

Praha

Fanoušci fotbalistů Lokomotivy Lipsko, kteří hrají v Německu až ve čtvrté lize, zakoupili přes 125 tisíc vstupenek na květnový imaginární zápas. Každý za lístek zaplatil jedno euro, výtěžek má kdysi slavnému východoněmeckému klubu pomoci řešit existenční potíže po zastavení soutěží kvůli koronaviru.

Foto: Sport.cz

Lokomotiva Lipsko už prodala přes sto tisíc vstupenek na zápas proti neviditelnému soupeři.

Článek

Agentura SID v této souvislosti připomněla, že lipští příznivci tak už nyní virtuálně překonali divácký rekord z roku 1987. Když tehdy Lokomotiva hrála v semifinále Poháru vítězů pohárů domácí odvetu s Bordeaux, vměstnalo se do hlediště 120 000 lidí, třebaže oficiální údaj hovořil jen o 73 tisících. Lipsko tehdy postoupilo na penalty a ve finále podlehlo Ajaxu Amsterodam.

Nyní má klub před sebou další metu - překonat evropský návštěvnický rekord, který v roce 1937 stanovilo v Glasgow 149 547 diváků na utkání Skotska s Anglií. Virtuální vstupenky si objednali dokonce i fanoušci z Austrálie a Namibie.

Pokud by takový zájem o lístky byl na opravdovém zápase, muselo by se o jedno místo v ochozech současného lipského stadionu podělit dvanáct lidí.

Reklama

Související témata: