Hlavní obsah

Bývalý kanonýr Klose bude Flickovým asistentem v Bayernu

Mnichov

Nejlepší střelec historie mistrovství světa Miroslav Klose bude od příští sezony asistentem trenéra fotbalistů Bayernu Mnichov Hansiho Flicka. Bývalý německý reprezentační útočník dosud v bavorském velkoklubu působil u týmu do 17 let a podle Eurosportu se už dohodl na přesunu k A-mužstvu. Vedení klubu informaci nepotvrdilo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nejlepší střelec historie mistrovství světa Miroslav Klose bude od příští sezony asistentem trenéra fotbalistů Bayernu Mnichov Hansiho Flicka.

Článek

Klose se po ukončení kariéry v roce 2016 netajil tím, že se chce vrhnout na trénování s cílem prosadit se až do bundesligy. Po dvouletém angažmá u mládeže by si měl prostředí na lavičce v elitní soutěži vyzkoušet po boku Flicka, s nímž ho pojí příjemné vzpomínky z reprezentace: v roli hráče a asistenta trenéra se podíleli na zisku titulu mistrů světa v roce 2014 v Brazílii.

Rodák z polského města Opole je s 71 brankami ze 137 zápasů historicky nejlepším střelcem německé reprezentace, která v duelech, v nichž skóroval, nikdy neprohrála. V letech 2002-2014 startoval Klose na čtyřech světových šampionátech, na všech získal medaili a nastřílel rekordních 16 gólů. Na klubové úrovni hrál za Kaiserslautern, Brémy, Bayern a Lazio Řím.

Flick, jenž byl v reprezentaci osm let asistentem Joachima Löwa, převzal Bayern v listopadu po odvolaném Niku Kovačovi a začátkem dubna s ním vedení prodloužilo smlouvu do roku 2023. Tabulku bundesligy, jež byla přerušena kvůli koronavirové pandemii, vede Bayern o čtyři body před Dortmundem.

Reklama

Související témata: