Hlavní obsah

Bílek kvůli zanícené achillovce přijde o premiéru Kaiserslauternu

KAISERSLAUTERN

Pro fotbalového záložníka Jiřího Bílka začalo angažmá v druholigovém německém Kaiserslauternu smolně. Pětadvacetiletý hráč přijde o víkendovou soutěžní premiéru svého nového týmu kvůli zánětu Achillovy šlachy. Bílek tak nepomůže Kaiserslauternu ve šlágru proti vedoucí Mohuči, s níž se "Rudí ďáblové" přetahují o první místo v druhé nejvyšší soutěži.

Článek

Zatím není jasné, jak dlouho bude defenzivní středopolař mužstvu chybět. Zatím se mluví o nucené pauze na jeden či dva týdny. "Nevím, jestli bych teď hrál, ale mrzí mě, že mě hned čeká pauza. Ale poslední tréninky jsem už šel přes bolest, už to bylo neúnosné," řekl v úterý Bílek, který do Kaiserslauternu zamířil na počátku roku z Liberce a podepsal smlouvu na 3,5 roku.

Bílek si potíže s achillovkou zřejmě přivodil na nedávném soustředění Kaiserslauternu na Kypru. "Ještě jsem to pak po návratu do Německa zkoušel přemoci, abych ukázal, že něco vydržím. Ale dnes už jsem musel k doktorovi," popisoval.

Vyšetření odhalilo, že těsně vedle šlachy má zánět, ihned dostal i utišující injekci. "A nejméně dva dny nemůžu nic dělat. Pak se uvidí, jak se to bude zlepšovat. Ale přesná doba léčení se dá určit těžko," podotkl Bílek. Náladu mu spravilo jen to, že si během středy půjde vybírat bydlení a zřejmě opustí dočasné hotelové útočiště.

Reklama

Související témata: