Hlavní obsah

Šimůnek s Wolfsburgem zesměšnil Bayern, přesto musel ráno do lesa

PRAHA

Šokujícím debaklem hostů skončil víkendový souboj Wolfsburgu, v jehož sestavě odvedl precizní výkon stoper Jan Šimůnek, s Bayernem Mnichov (5:1). Hrdý bavorský velkoklub inkasoval nevídanou porci gólů a jeho pokořitel se ujal vlády v německé nejvyšší soutěži.

Článek

„Bombastické vítězství. Neuvěřitelné a pro většinu lidí v Německu šokující. Nikdo nic takového nečekal,“ líčil Šimůnek už v neděli odpoledne. V nohách měl ranní trénink. A přestože se spoluhráči zesměšnil Bayern Mnichov, trenér Magath neměl s borci Wolfsburgu slitování a den po zápase ráno tým vyhnal na padesátiminutový výklus do lesa. „A nebyla to procházka. Spíše ostřejší tempo, protože v pondělí máme volný den, tak nám trenér v rámci regenerace naložil,“ vyprávěl Šimůnek.

Přiznal, že úvod souboje s bavorským sokem ani v nejmenším nenasvědčoval, že Wolfsburg zvítězí. „Hráli jsme ustrašeně, měli jsme velký respekt. Patnáct možná dvacet minut jsme se vůbec nedostali do hry. Bayern měl převahu, ale do šance se nedostal,“ líčil Šimůnek.

S přibývajícím časem však Wolfsburg převzal taktovku a zápas řídil k obrazu svému. Ani vyrovnání pár vteřin před přestávkou tým nezlomilo. „Udělali jsme zbytečný faul na hranici velkého vápna, centrovaný balón spoluhráč nešťastně prodloužil k zadní tyči, Lucio míč vrátil a Toni hlavou dorazil. Trenér nás v kabině nabádal, ať se takových faulů vyvarujeme a uklidňoval nás, protože konec první půle jsme hráli dobře,“ říkal Šimůnek.

Co střela, to gól

Po přestávce už Wolfsburg exceloval. „Hráli jsme výborně. Ale taky jsme měli kliku. Ze čtyř střel na branku jsme dali čtyři góly,“ říkal skromně český stoper. Jenže nebylo to jen štěstí, když třicet tisíc diváků ve Volkswagen aréně šílelo po dvou trefách Džeka a stejném gólovém počinu Grafiteho. „Je to nejlepší útočná dvojice v lize. Fantasticky se doplňují, mají formu a skvěle funguje jejich spolupráce s Misimovičem. Ani Bayern je nedokázal pokrýt.“

A tak zatímco si Wolfsburg vychutnával bouřlivé ovace nadšeného publika, mnichovští hráči prchli do kabin. „Zmizeli hned po hvizdu, jen pár jich šlo poděkovat vlastnímu kotli,“ přiblížil Šimůnek, který po utkání vyrazil na večeři s přítelkyní a kamarádem z Česka sledujícími duel v hledišti. „Trošku jsme to oslavili. Ale nic bujarého. Dal jsem si dvě piva, abych lépe usnul. Ale stejně jsem zabral až v půl třetí ráno,“ culil se obránce, jehož renomovaný magazín Kicker zařadil do sestavy kola.

S Wolfsburgem teď Šimůnek vede bundesligu. „Ale trenér nám ještě v neděli říkal, že výkon to byl dobrý, hned však našel i dost negativ a upozorňoval nás na mezery ve hře, které musíme odstranit,“ líčil Šimůnek, jak Magath drží svůj tým při zemi. „Nikdo v klubu nemluví o titulu. Hertha, Hamburk, Stuttgart i Bayern myslí na první místo. Proto je hlavní udržet se v první pětce, abychom měli místo v pohárové Evropě,“ odtajnil plány Wolfsburgu Šimůnek, který jako kapitán dovedl v létě 2007 českou dvacítku ke stříbru na mistrovství světa, nyní je oporou Wolfsburgu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články