Hlavní obsah

Útok Lipska má po odchodech Schicka a Wernera táhnout Nor Sörloth

Praha

Po odchodech Patrika Schicka a Tima Wernera angažovalo Lipsko do útoku norského fotbalového reprezentanta Alexandera Sörlotha. Anglickému Crystal Palace za čtyřiadvacetiletého hráče zaplatilo 20 milionů eur (přes 539 milionů korun), na bonusech může londýnský klub získat ještě další dva miliony. Sörloth podepsal s třetím celkem uplynulého bundesligového ročníku smlouvu do roku 2025.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Lipsko do útoku norského fotbalového reprezentanta Alexandera Sörlotha

Článek

V minulé sezoně rodák z Trondheimu hostoval v Trabzonsporu a díky 24 gólům v 34 zápasech se stal nejlepším střelcem turecké ligy.

Kariéru zahájil Sörloth v Rosenborgu Trondheim, norskou ligu hrál také za Bodö/Glimt. Poté prošel Groningenem, Midtjyllandem a Crystal Palace, kde se příliš neprosadil. Loni v lednu odešel hostovat do Gentu a v létě pak do Trabzonsporu, v jehož dresu debutoval v utkání Evropské ligy proti Spartě, v kterém gólem v 89. minutě rozhodl o remíze 2:2. V reprezentaci má bilanci 24 utkání a osm branek.

Schickovi v srpnu skončilo v Lipsku hostování z AS Řím, během kterého dal v deset ligových gólů. Klub o něj měl nadále zájem, ale nechtěl zaplatit požadovaných 25 milionů eur. Werner coby druhý nejlepší střelec bundesligy přestoupil do Chelsea za 60 milionů eur a stal se nejdražším německým fotbalistou.

Reklama

Související témata: