Hlavní obsah

Hoffenheim - Union 1:3Hoffenheim před utkáním s Libercem podlehl doma Unionu

Berlín/Praha

Fotbalisté Hoffenheimu tři dny před čtvrtečním utkáním v Evropské lize proti Liberci podlehli v domácí dohrávce 6. kola německé bundesligy 1:3 Unionu Berlín. V dresu poražených nenastoupil český reprezentační obránce Pavel Kadeřábek, jenž už sice minulý týden ukončil karanténu kvůli koronaviru, ale ještě nebyl na zápas připraven.

Foto: Uwe Anspach, ČTK/AP

Berlinský Max Kruse (druhý zleva) se raduje se spoluhráči z gólu proti Hoffenheimu.

Článek

Hoffenheimu se v Evropské lize daří a tabulku liberecké skupiny vede po dvou zápasech s plným počtem šesti bodů a skóre 6:1, na domácí scéně však tápe. Od nečekaného vítězství 4:1 nad mistrovským Bayernem na konci září získal Hoffenheim z následujících čtyř duelů jen bod za remízu v Brémách.

Jeho dnešní šance na dobrý výsledek snížil v 58. minutě Dán Robert Skov faulem v pokutovém území, který potrestal proměněnou penaltou Max Kruse. Skov navíc za zákrok dostal červenou kartu, takže Hoffenheim čekalo půlhodinové oslabení.

Přesto se domácím podařilo v 80. minutě srovnat díky brance Munase Dabbura. To ale bylo z jejich strany vše a Joel Pohjanpalo s Cedricem Teuchertem využili přesilovku ke vstřelení dvou gólů.

Union zažívá opačný průběh sezony než Hoffenheim. Po horším vstupu už pětkrát neprohrál a v tabulce je sedmý, pět míst před svým dnešním soupeřem.

Německá fotbalová liga - 6. kolo:
Hoffenheim - Union Berlín 1:3 (80. Dabbur - 60. Kruse z pen., 85. Pohjanpalo, 90.+4 Teuchert)

Reklama

Související témata: