Hlavní obsah

Fotbalisté vedoucího Dortmundu nepřekonali v derby obranu Schalke

DORTMUND

Fotbalisté Dortmundu navýšili po páteční předehrávce 21. kola německé ligy svůj náskok v čele tabulky o další bod. V tradičním derby však doma nedokázali překonat obranu Schalke a po utkání, které skončilo bez branek, vedou o 12 bodů před Leverkusenem. Pro Borussii to byla teprve pátá bodová ztráta v tomto bundesligovém ročníku.

Foto: Thomas Bohlen, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Přestože zápas hraný před vyprodaným hledištěm pro bezmála 81 tisíc diváků skončil 0:0, gólových šancí se v něm urodila spousta. Blízko k úspěchu měli především domácí střelci, jenže proti reprezentačnímu brankáři Neuerovi se nedokázali prosadit.

Neuer musel hned v úvodní desetiminutovce řešit tři velké dortmundské příležitosti, ale Götze, Blaszczykowski ani Hummels mu gól nedali. Na druhé straně se marně snažil Raúl.

Svěřenci trenéra Jürgena Kloppa dobývali obranu Schalke bez úspěchu i po změně stran. Barrios i Götze trefili tyč, po sólovém úniku nerozjásal fanoušky ani Lewandowski. Skórovat ale mohli také hosté, Juradovu šanci však zneškodnil brankář Weidenfeller.

Německo - 21. kolo
Dortmund - Schalke 0:0.

Reklama

Související témata: