Hlavní obsah

Fotbalista Kimmich podstoupil operaci menisku, vrátí se v lednu

Fotbalista Joshua Kimmich přijde kvůli zranění kolena o sraz německé reprezentace, která se ve středu v přípravném duelu utká s českým týmem a poté sehraje dva zápasy Ligy národů. Pětadvacetiletý obránce či defenzivní záložník Bayernu Mnichov podstoupil v neděli operaci menisku. Podle klubového webu se vrátí do hry v lednu.

Foto: Martin Meissner, Reuters

Joshua Kimmich přijde kvůli zranění kolena o sraz německé reprezentace, která se ve středu v přípravném duelu utká s českým týmem.

Článek
Fotogalerie

Němcům kvůli zranění vypadli z nominace i další obránci Thilo Kehrer z Paris St. Germain a Marcel Halstenberg z Lipska. Trenér mistrů světa z roku 2014 Joachim Löw proto dodatečně povolal dvaadvacetiletého Ridleho Bakua z Wolfsburgu, který dostal premiérovou pozvánku do reprezentačního A-týmu.

Kimmich se zranil v sobotním šlágru německé ligy na hřišti Dortmundu, střídat musel v 36. minutě. I kdyby se nezranil, proti Čechům by v Lipsku nenastoupil. Německý svaz totiž už v pátek informoval o tom, že čtyřnásobní mistři světa se proti mužstvu Jaroslava Šilhavého představí bez svých největších hvězd.

Proti Čechům nenastoupí čtveřice z Bayernu Manuel Neuer, Serge Gnabry, Leon Goretzka a Leroy Sané, Toni Kroos z Realu Madrid, Timo Werner z Chelsea či Matthiasem Ginter z Mönchengladbachu. Všichni se představí až v Lize národů, kde jsou Němci ve skupině A4 druzí o bod za Španělskem, přestože vyhráli jediný zápas a ve třech zbylých remizovali. Šest bodů jako Německo má i Ukrajina, poslední je se dvěma body Švýcarsko.

Reklama

Související témata: