Hlavní obsah

Paráda! Máme bod a koleno drží, jásá Hloušek

Do Kaiserslauternu přišel Adam Hloušek (22) ze Slavie v lednu na půlroční hostování. Po vážném zranění kolena mu někteří lidé radili, aby se raději rozehrál ve Slavii. Neposlechl a nelituje. Válí jak z partesu. V sobotu hodinu výrazně pomáhal týmu k bodu s lídrem bundesligy Dortmundem. „Paráda! Máme bod a koleno drží,“ radoval se v rozhovoru pro Sport.cz a Právo.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Adam Hloušek ještě v dresu Slavie. Nyní už válí za německý Kaiserslautern.

Článek

Nejprve se zeptám na koleno. Operace zkřížených vazů vám sebrala víc než půl roku fotbalu. Jak jste na tom teď?

Nevím o něm, takže je v pořádku. Jsem za to šťastný. Léčba a rehabilitace byly dlouhé, ale vyplatily se.

V sobotu jste odehrál 62 minut. Odcházel jste ze hřiště spokojený?

Na rozdíl od zápasu v Hoffenheimu tentokrát ano. Poprvé jsem nastoupil od začátku a myslím si, že jsem byl platným hráčem. Měl jsem z utkání dobrý pocit. Pro mne je důležité, že hraji, byť zatím ne celé zápasy. Ale už se cítím velmi dobře.

Jan Morávek zachraňoval bod s lídrem bundeligy v poslední minutě. Bod v boji o záchranu berete?

Bod je cenný, zejména za situace, kdy jsme do poslední minuty prohrávali. Určitě ho bereme. Ale zápas byl hodně vyrovnaný.

Kaiserslauternský Betzenberg je proslulý skvělou atmosférou. Zažil jste něco podobného?

To se těžko s něčím srovnává. Atmosféra je fakt úžasná, fanoušci jsou bez nadsázky naším dvanáctým hráčem. Fotbal je ve městě fenomén. Už i mne poznávají lidé na ulici a zdraví, a to jsem tu pár týdnů.

V čem jste zatím našel největší rozdíly mezi českou nejvyšší soutěží a bundesligou?

Je jich hodně, ale ten největší je v rychlosti a pohybu s míčem i bez něj. Všichni hrají s velikým nasazením, pořád naplno. Samozřejmě i kvalita hráčů je jiná. Bundesliga je zkrátka o pár levelů výš.

Takže jste rád, že jste do Kaiserslauternu odešel?

Samozřejmě! Je to další krok v mojí kariéře. Jsem tady spokojený s fotbalem i atmosférou kolem něj.

Jak vám pomáhá trio spoluhráčů Morávek, Bílek, Šimůnek?

Kluci jsou skvělí. Určitě to je velká výhoda, když přijdete do mužstva, kde máte krajany. Pomáhají mi jak v kabině, kde mě skvěle přijali, tak i s administrativními věcmi a vyřizováním a zařizováním všeho potřebného.

Domluvíte se s ostatními spoluhráči?

Už ve škole jsem se učil němčinu, takže teď si ji zdokonaluji. Rozumím dobře, ale na velké mluvení to zatím není. Základní věci si ale dokáži se spoluhráči i trenérem říct.

Našel jste si nějaké bydlení nebo jste v hotelu?

Nic jsem nehledal. Hostování mám do konce jara, takže hledat něco na těch pár měsíců nemělo smysl. Pokud bych zůstal, pak bych si pochopitelně něco hledal. Kaiserslautern je krásné město s nádherným okolím. Žije se tu dobře.

A chtěl byste zůstat?

Udělám pro to maximum! Na Slavii vzpomínám rád, vždyť právě z Edenu jsem se odrazil do top fotbalu, myslím reprezentaci a první zahraniční angažmá. Budu na ni vždycky vzpomínat v dobrém. Ale tohle je další krok vzhůru, to jistě každý pochopí.

Reklama