Hlavní obsah

Dortmund opustí veterán Dédé, pamětník titulu z roku 2002

DORTMUND

Suveréna německé fotbalové ligy Borussii Dortmund opustí po sezoně služebně nejstarší hráč týmu Brazilec Dédé. Vedení klubu dnes oznámilo, že s dvaatřicetiletým obráncem už neprodlouží smlouvu.

Foto: Alex Domanski, Reuters

Fotbalisté Borussie Dortmund oslavují vítězství.

Článek

Dédé přišel do Dortmundu v roce 1998 z Atlétika Mineiro, dosud za vestfálský celek odehrál 319 zápasů a v roce 2002 s ním získal německý titul, k němuž výrazně přispěli i Tomáš Rosický a Jan Koller.

"Opustit tenhle klub je pro mě hrozně moc těžké. Chtěl jsem v Dortmundu ukončit kariéru," řekl se slzami v očích Dédé, jenž kvůli zdravotním problémům ztratil už v minulé sezóně místo v základní sestavě. V tomto ročníku odehrál jen pět minut v listopadovém utkání proti Hamburku.

Dortmund naopak o rok prodloužil smlouvu s německým reprezentantem Matsem Hummelsem, který se klubu upsal do léta 2014. O dvaadvacetiletého stopera projevoval zájem Bayern Mnichov, který v roce 2008 hráče Dortmundu prodal za 4,2 miliónu eur. Podle listu Bild nyní Borussia zaplatila Hummelsovi dva milióny eur za zrušení výstupní klauzule v jeho smlouvě, na základě které mohl v příštím roce odejít za odstupné ve výši osm miliónů eur.

Reklama

Související témata: