Hlavní obsah

Drobný chce být po Hamburku jedničkou v brance i v reprezentaci

Fotbalista Jaroslav Drobný by chtěl po získání postu brankářské jedničky v bundesligovém Hamburku zaujmout stejné místo i v české reprezentaci. Prohlásil to v deníku Hamburger Abendblatt.

Foto: Axel Heimken, ČTK/AP

Český brankář Jaroslav Drobný v dresu Hamburku

Článek

"Když budu v HSV pravidelně dobře hrát, můžu se také doporučit do národního týmu jako stálý brankář," uvedl jednatřicetiletý gólman, který v reprezentaci kryje záda Petru Čechovi a za A mužstvo nastoupil ke čtyřem zápasům.

Gólmanskou jedničkou Hamburku bude Drobný od příští sezony. Nahradí dlouholetou oporu aktuálně osmého týmu nejvyšší německé soutěže Franka Rosta, který z klubu odchází. "Samozřejmě, že se těším a věřím si na to," komentoval svůj postup v hierarchii severoněmeckého klubu, kde od letního přestupu z Herthy Berlín plnil roli brankářské dvojky a naskočil jen do pěti bundesligových duelů.

Svou novou roli v mužstvu chce demonstrovat i změnou čísla a místo současné pětačtyřicítky bude nově na zádech nosit Rostovu jedničku.

Drobnému pomohly i finanční problémy Hamburku. Klub, za který hraje také záložník David Jarolím, totiž musí šetřit a nechtěl vydávat peníze za nového brankáře, jak dnes upozornil deník Süddeutsche Zeitung. Vedle českého reprezentanta měl v záloze ještě Wolfganga Hesla, který hostoval v rakouském Riedu a v příštím ročníku by měl dělat Drobnému v Hamburku dvojku.

Reklama

Související témata: