Hlavní obsah

Ballack se už do německé reprezentace nevrátí, kouč s ním nepočítá

Reprezentační kariéra německého fotbalisty Michaela Ballacka je minulostí. Trenér Joachim Löw ve čtvrtek oznámil, že s bývalým kapitánem národního týmu už nepočítá. Kouč tím ukončil dlouhé spekulace kolem Ballackovy budoucnosti v německém výběru.

Foto: Fernando Bustamante, ČTK/AP

Michael Ballack si už reprezentační dres neoblékne.

Článek

Německý svaz nabídl čtyřiatřicetiletému záložníkovi rozlučku v přípravném zápase s Brazílií 10. srpna ve Stuttgartu, podle agentury SID to však fotbalista odmítl.

Ballack hrál za reprezentaci naposledy loni v březnu, kdy si připsal v přípravném utkání s Argentinou 98. start za Německo. Pak si zranil kotník a přišel o účast na mistrovství světa v JAR.

Na trávník se Ballack vrátil už v dresu Leverkusenu, kam přestoupil po čtyřletém působení v Chelsea, ale v německé nominaci už se neobjevil. Loni v září na startu kvalifikace ME Löw tvrdil, že s někdejší oporou Bayernu Mnichov počítá i nadále a Ballack zůstává kapitánem s tím, že v jeho nepřítomnosti bude nosit kapitánskou pásku Philipp Lahm.

"Uplynulé měsíce ukázaly, že si o pozornost říká řada mladých a perspektivních hráčů. Reprezentace si s nimi vede dobře," uvedl kouč bronzových medailistů z loňského MS, jehož tým vede v kvalifikaci o Euro 2012 skupinu A se sedmi výhrami ze sedmi zápasů.

Ballack, jenž získal s Německem tituly vicemistra světa i Evropy a navíc bronz na domácí MS v roce 2006, podle kouče situaci chápe. "V zájmu všech jsme přijali jednoznačné rozhodnutí," řekl Löw.

Reklama

Související témata: