Hlavní obsah

Köln - Leverkusen 0:4Schick přispěl gólem ke kanonádě Leverkusenu

Berlín/Praha

Útočník Patrik Schick přispěl ve 12. kole německé fotbalové ligy jedním gólem k výhře Leverkusenu 4:0 v Kolíně nad Rýnem, díky čemuž se Bayer udržel v čele tabulky o bod před Bayernem Mnichov a Lipskem. Bayern díky dvěma brankám Roberta Lewandowského otočil duel s Wolfsburgem a vyhrál 2:1, Lipsko zvítězilo 1:0 na hřišti Hoffenheimu, který postrádal kvůli poranění lýtka českého obránce Pavla Kadeřábka.

Foto: Fassbender Ina, ČTK

Patrik Schick (uprostřed) oslavuje se spoluhráči z Leverkusenu gól proti Kolínu.

Článek

Čtyřiadvacetiletý Schick se prosadil potřetí v tomto ročníku v 54. minutě a navázal na góly Mitchella Weisera a Moussy Diabyho z úvodní desetiminutovky zápasu. V 59. minutě uzavřel skóre Florian Wirtz.

Leverkusen v derby s Kolínem nad Rýnem prodloužil úspěšnou sérii. Vyhrál pátý soutěžní zápas v řadě a jedinou porážku z osmnácti duelů v této sezoně utrpěl v Evropské lize s pražskou Slavií na konci října.

Mnichovský Bayern sice prohrával s Wolfsburgem už od 5. minuty po gólu Maximiliana Philippa, na konci prvního a na začátku druhého poločasu však dvěma góly otočil skóre polský kanonýr Lewandowski. V tomto ročníku bundesligy nastřílel už 15 gólů a suverénně vévodí pořadí střelců.

Krok s Bayernem udrželo Lipsko, které v Hoffenheimu vyhrálo zásluhou gólu Yussufa Poulsena z 60. minuty.

Německá fotbalová liga - 12. kolo:
Schalke - Freiburg 0:2 (50. a 68. Sallai)
Bayern Mnichov - Wolfsburg 2:1 (45.+1. a 50. Lewandowski - 5. Philipp)
Bielefeld - Augsburg 0:1 (85. Gouweleeuw)
Hoffenheim - Lipsko 0:1 (60. Poulsen)
Kolín nad Rýnem - Leverkusen 0:4 (8. Weiser, 10. Diaby, 54. Schick, 59. Wirtz).

Reklama

Související témata: