Hlavní obsah

Neotřesitelný Drobný, vyzdvihuje Kicker českého brankáře Hamburku

BERLÍN

Přídomkem "Neotřesitelný" dnes označil německý sportovní magazín Kicker na svých internetových stránkách fotbalového brankáře Jaroslava Drobného z Hamburku. Právě současným výkonům českého gólmana připisuje velký podíl na vzestupu ambiciózního týmu z posledního místa bundesligové tabulky na aktuální 13. pozici.

Foto: Morris Mac Matzen, Reuters

Brankář Hamburku Jaroslav Drobný.

Článek

Ani nepovedený start do sezóny, ani kritika fanoušků Hamburku, dokonce ani nynější spekulace o příchodu bývalého německého reprezentačního gólmana Reného Adlera do HSV Drobného nevyvádějí z klidu, konstatuje Kicker na adresu dvaatřicetiletého reprezentanta. Ten se podle časopisu proměnil z "bezpečnostního rizika" pro svůj tým v "bezpečnostního garanta".

"Je absolutně vyrovnaný, už nemá vůbec žádné výpadky, chytí každý centr a má skvělé vyzařování," citoval Kicker trenéra Hamburku Thorstena Finka, který si svou brankářskou jedničku nemůže vynachválit stejně jako sportovní manažer Frank Arnesen. "Náš vzestup není jen jeho zásluhou, ale má na něm nezanedbatelný podíl," tvrdí Arnesen.

Sám Drobný hodnotí své výkony bez vzrušení, tedy stejně jako je předvádí, píše Kicker. "Lidé dělají chyby a já jsem prostě na sobě dál pracoval," odpověděl na dotaz, jak se mu podařilo zlepšit jeho hru.

Magazín připomíná, že Hamburk v posledních třech zápasech ze čtyř s Drobným v bráně nedostal gól a v lize už sedm duelů v řadě neutrpěl porážku. "Ještě před dvěma měsíci se přitom zdálo nepředstavitelné, že by takový vzestup byl nejen s Finkem, ale i s Drobným možný," uzavírá Kicker.

Reklama

Související témata: