Hlavní obsah

Gross získal v Schalke smlouvu do konce sezony, cílem je záchrana

Trenér Christian Gross se pokusí zachránit fotbalisty Schalke 04 před sestupem z bundesligy. Vedení klubu dnes angažmá švýcarského kouče, jehož příchod už na Štědrý den avizovala média, potvrdilo. Smlouvu dostal zatím do konce sezony.

Foto: Leon Kuegeler, Reuters

Schalke naposledy vedl prozatimní kouč Huub Stevens. Na snímku z 22. prosince po pohárové výhře v Ulmu.

Článek

Šestašedesátiletý Gross u posledního týmu bundesligové tabulky vystřídá dočasného trenéra Huuba Stevense, jenž v posledních dvou soutěžních zápasech zastoupil před týdnem odvolaného Manuela Bauma. Gross už v minulosti vedl v bundeslize Stuttgart, působil i v Tottenhamu, se švýcarskými kluby Grasshopper Curych a FC Basilej získal dohromady šest titulů. Naposledy vedl saúdskoarabský celek Al Ahlí a egyptský Zamalek.

"V Schalke 04 půjde v nadcházejících pěti měsících výhradně o to, abychom udrželi příslušnost k bundeslize. Christian Gross už v Německu i v Anglii prokázal, že dokáže náročné mise tohoto druhu úspěšně zvládnout," řekl sportovní ředitel Jochen Schneider.

Klub z Gelsenkirchenu v německé nejvyšší soutěži čeká 29 zápasů na vítězství a hrozí mu, že vyrovná historický negativní rekord týmu Tasmania Berlín, který v sezoně 1965/66 nevyhrál 31 duelů v řadě.

Reklama