Hlavní obsah

Leverkusen - Mohuč 2:2Schick se trefil v německé lize, Leverkusen ale nevyhrál

Leverkusen

Ani gól střídajícího Patrika Schicka nestačil fotbalistům Leverkusenu na výhru v utkání německé ligy s Mohučí. V závěru zápasu 21. kola dvakrát inkasovali a remizovali 2:2. Dortmund vyválčil stejný výsledek s Hoffenheimem, za který nastoupil poprvé od návratu po vleklém zranění v základní sestavě obránce Pavel Kadeřábek. Brankář Jiří Pavlenka vychytal čisté konto při bezbrankové remíze Brém s Freiburgem, při níž odehrál celých 90 minut také obránce Theodor Gebre Selassie. Stuttgart hrál s Herthou Berlín 1:1.

Foto: Federico Gambarini, Reuters

Český útočník Patrik Schick dává gól do sítě Mohuče.

Článek

Úvodní branku Leverkusenu dal po 14 minutách Lucas Alario. S devíti brankami nejlepší střelec Bayeru v sezoně pak v 63. minutě přepustil místo Schickovi, který se po chvíli uvedl žlutou kartou za hrubost. Český reprezentant se v 74. minutě nachomýtl ke gólové situaci Demaraie Graye, trefu však rozhodčí pro dotek Schickovy ruky s míčem neuznal. Po hře rukou předtím neplatila ani branka Mohuče.

Schickův moment přišel o 10 minut později, kdy v útoku do otevřené obrany využil nahrávky Graye a prostřelil brankáře mezi nohama. Leverkusen se sesypal v závěru zápasu - v 89. nejprve první brankou v soutěži snížil Robert-Nesta Glatzel a bod předposlednímu týmu zajistil Kevin Stöger.

V souboji dvou mužstev s velkou marodkou začal aktivněji Dortmund, ve 24. minutě skóre otevřel Jadon Sancho. Borussii však vedení vydrželo jen sedm minut, když se trefil Munas Dabbur. Obrat po půli završil druhý útočník Hoffenheimu Ihlas Bebou.

Skóre mohl následně změnit dortmundský talent Erling Haaland, jeho trefu v 57. minutě ale neuznal videorozhodčí. Dvacetiletý Nor se přeci jen dočkal devět minut před koncem a dal svůj 14. gól v 15 ligových duelech. Vyrovnávací branku už sledoval Kadeřábek z lavičky, neboť byl po hodině hry střídán.

Pavlenka v brance Werderu příliš starostí neměl, připsal si dva zákroky a počtvrté v tomto ligovém ročníku udržel nulu. Zápas skončil remízou stejně jako v prvním vzájemném duelu v sezoně (1:1).

Vladimír Darida zůstal v utkání Herthy ve Stuttgartu mezi náhradníky. Domácí vedli od závěru první půle, mužstvu z hlavního města v 82. minutě zařídil bod první brankou v nejvyšší soutěži sedmnáctiletý obránce Luca Netz.

Německá fotbalová liga - 21. kolo:
Brémy - Freiburg 0:0
Dortmund - Hoffenheim 2:2 (24. Sancho, 81. Haaland - 31. Dabbur, 51. Bebou)
Leverkusen - Mohuč 2:2 (14. Alario, 84. Schick - 89. Glatzel, 90.+2 Stöger)
Stuttgart - Hertha Berlín 1:1 (45.+2 Kalajdzic - 82. Netz),
18:30 Union Berlín - Schalke

Reklama

Související témata: