Hlavní obsah

Leverkusen - Schalke 2:1Schick devátým ligovým gólem v sezoně rozhodl o výhře Leverkusenu

Berlín

Devátý gól reprezentačního útočníka Patrika Schicka v této sezoně německé fotbalové ligy zajistil Leverkusenu vítězství 2:1 nad posledním Schalke. Bayer se při premiéře nového trenéra Hannese Wolfa v tabulce bodově dotáhl na pátý Dortmund, který gólem v závěru podlehl 1:2 čtvrtému Frankfurtu. Lídr a obhájce titulu Bayern Mnichov ve šlágru 27. kola vyhrál na půdě druhého Lipska 1:0 a vytvořil si na rivala sedmibodový náskok.

Foto: Federico Gambarini, Reuters

Fotbalisté Bayeru Leverkusen se radují z gólu českého reprezentanta Patrika Schicka.

Článek
Fotogalerie

Schick v 67. minutě vystřídal Alaria, jenž v prvním poločase otevřel skóre. Pět minut nato český reprezentant zakončil rychlý brejk křížnou střelou k tyči a zvýšil na 2:0. Hosté v 81. minutě snížili zásluhou veterána Huntelaara, ale vítěznou premiéru kouče Wolfa na lavičce Leverkusenu nepokazili.

Bayern zvládl utkání i bez zraněného Lewandowského. Polského kanonýra, který si během reprezentační pauzy poranil koleno a čeká ho zhruba měsíční pauza, ve 38. minutě zastoupil skórující Goretzka po Müllerově přihrávce. Lipsko po změně mělo šance, ale jeho hráči většinou stříleli nepřesně. Sabitzerovu tvrdou ránu pak hostující brankář Neuer vytáhnul nad břevno.

Foto: Federico Gambarini, Reuters

Český fotbalový reprezentant v dresu Bayeru Leverkusen Patrik Schick střílí branku v utkání 27. kola německé bundesligy proti Schalke.

Frankfurt se dostal do vedení v 11. minutě po Schulzově vlastním gólu. Za Dortmund odpověděl těsně před pauzou další obránce Hummels. Eintrachtu nejprve rozhodčí po půl hodině hry branku neuznal kvůli ofsajdu, ale v 87. minutě hostům přece jenom zařídil tři body útočník Silva svou 22. trefou v bundesligovém ročníku.

Augsburg na svém hřišti zdolal Hoffenheim 2:1 a dostal se před něj na 11. místo. Hosté, za které nastoupil reprezentační bek Pavel Kadeřábek, utrpěli třetí ligovou porážku po sobě. Jen na lavičce vítězů zůstali další Češi brankář Tomáš Koubek a obránce Marek Suchý.

Výsledky 27. kola německé fotbalové ligy
Německá fotbalová liga - 27. kolo:
Augsburg - Hoffenheim 2:1 (8. Vargas, 23. Hahn - 86. Skov)
Dortmund - Eintracht Frankfurt 1:2 (45. Hummels - 12. vlastní Schulz, 87. Silva)
Leverkusen - Schalke 2:1 (26. Alario, 72. Schick - 81. Huntelaar)
Mohuč - Bielefeld 1:1 (57. Brosinski z pen. - 76. Voglsammer)
Wolfsburg - Kolín nad Rýnem 1:0 (69. Brekalo)
Lipsko - Bayern Mnichov 0:1 (38. Goretzka)
Mönchengladbach - Freiburg 2:1 (53. a 60. Thuram - 10. Sallai).

Reklama