Hlavní obsah

Záložník Jovetič bude po odchodu z Monaka hrát za Herthu Berlín

Berlín

Fotbalisty Herthy Berlín, mezi které patří i bývalý kapitán české reprezentace Vladimír Darida, posílil Stevan Jovetič. Jednatřicetiletý černohorský záložník přišel jako volný hráč z Monaka a podepsal smlouvu do roku 2023 s opcí.

Foto: @HerthaBSC, Twitter

Novou posilou Herthy Berlín se stal černohorský záložník Stevan Jovetič (uprostřed).

Článek

Jovetič má za sebou působení v Partizanu Bělehrad, Fiorentině, Seville, Interu Milán a Manchesteru City, se kterým v roce 2014 získal titul. V Monaku hrál od srpna 2017. V Hertě nahradí Kolumbijce Jhona Córdobu, jenž zamířil do Krasnodaru.

Chorvatský záložník Pjaca bude z Juventusu hostovat v FC Turín

Chorvatský záložník Marko Pjaca odešel z Juventusu na roční hostování do FC Turín. Součástí dohody je i opce na přestup šestadvacetiletého fotbalisty, podle médií za pět až sedm milionů eur.

Pjaca přišel do Juventusu před pěti lety z Dinama Záhřeb, ale za "Starou dámu" odehrál jen 21 zápasů. Z toho 14 utkání v ročníku 2016/2017, v němž s turínským celkem získal titul.

Poté strávil většinu času na hostování v Schalke, Fiorentině, Anderlechtu a FC Janov. S chorvatskou reprezentací si v roce 2018 zahrál ve finále mistrovství světa v Rusku.

Fotbalový Crystal Palace získal obránce Andersena z Lyonu

Fotbalový Crystal Palace získal obránce Joachima Andersena. S dánským reprezentantem podepsal pětiletou smlouvu a podle médií za něj Lyonu zaplatil 22 milionů eur (asi 563 milionů korun).

Pětadvacetiletý Andersen v minulém ročníku hostoval ve Fulhamu, který vedl jako kapitán a sestoupil s ním do druhé ligy. Na nedávném mistrovství Evropy zasáhl do tří zápasů a s Dánskem došel až do semifinále.

Pro Crystal Palace, který vede mistr světa i Evropy Patrick Vieira, je bývalý hráč Twente nebo Sampdorie Janov čtvrtou posilou na novou sezonu. Už dříve přišli záložník Michael Olise, brankář Remi Matthews a obránce Marc Guéhi.

Reklama