Hlavní obsah

Záložník Ostrák: Splnilo se mi přání zahrát si bundesligu. Teď chci uspět s jednadvacítkou

Karel FeltSport.czPrávo

Lepší vstup do sezony si záložník 1. FC Köln a reprezentační jednadvacítky Tomáš Ostrák nemohl ani přát. V sobotním duelu bundesligy přišel na hřiště v 88. minutě a v první nastavené přihrál Lemperlemu na gól, který byl v duelu s Bochumí nakonec vítězný. Odchovanec Frýdku Místku, který v minulé sezoně hostoval v Karviné si splnil velký sen a už sní další...

Foto: Sport.cz

Tomáš Ostrák v dresu Karviné

Článek

Co pro vás tahle asistence znamená?

Strašně moc. Do 1. FC Köln jsem přestoupil z Frýdku už před pěti roky ještě do mládežnických týmů. Do áčka jsem se později ale nedostal. Hostoval jsem v rakouském Hartbergu a v minulé sezoně v Karviné. Na začátku letní přípravy nás bylo v kádru Kolína nad Rýnem asi čtyřicet. Hlavně jsem se chtěl udržet v prvním mužstvu. Jsem šťastný, že jsem byl trpělivý. Tohle je asi odměna za tu trpělivost. Snažím se makat na každém tréninku a v sobotu jsem se dočkal i bundesligy. Snad jsem zanechal dobrý dojem.

Jak vzpomínáte na hostování v Karviné?

Jen v dobrém. Určitě mě to posunulo dál, ale vždycky jsem se chtěl poprat o místo v Kolíně. Přece jenom jsem si za ty roky ke klubu vytvořil vztah, do Německa není lehké se dostat. Teď budu dělat všechno, abych se v týmu udržel a byl platný.

Cítíte v bundeslize velký tlak?

Nepřipouštím si ho. Pro mě je hlavní týmový úspěch. Mám v hlavě jenom to, abychom dobře začali hned v úvodu soutěže. V bundeslize se to povedlo.

V jednadvacítce nejste nováčkem, podílel jste se na postupu na letošní EURO a zahrál si i na něm. Jak se těšíte na vstup do nového kvalifikačního cyklu?

Strašně se na začátek kvalifikace těším, dáváme se dohromady jako nový tým, atmosféra v něm vypadá výborně. Teď to jenom potvrdit v zápasech, které nás čekají a vyhrát. Všichni máme velkou motivaci postoupit na šampionát 2023.

Jaký je nový kouč Jan Suchopárek?

Má jasnou představu, chce hrát útočný fotbal, rychle s míčem nahoru. A po jeho ztrátě hned přepínat do presinku se snahou jej získat co nejdříve zpět, což jsou všechno věci, které by nám měly sedět. Známe se nějaký čas, vždyť nás vedl už v reprezentační osmnáctce.

Reklama

Související témata: