Hlavní obsah

Bývalý fotbalový brankář Drobný se stal trenérem gólmanů juniorky Bayernu

Bývalý reprezentační brankář Jaroslav Drobný se stal mládežnickým trenérem v Bayernu Mnichov. Dvaačtyřicetiletý někdejší český fotbalista, který po minulé sezoně ukončil profesionální kariéru, bude mít ve slavném německém klubu zatím na starosti především gólmany juniorského týmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bývalý brankář Jaroslav Drobný má zajímavé angažmá.

Článek

"Je jasné, že jsme byli v kontaktu delší dobu, ale poté se to seběhlo opravdu rychle. Walter Junghans musel na operaci s kolenem, takže mi volal Tom Starke, zda bych mohl ihned nastoupit," citoval Drobného web Dynama České Budějovice, kde naposledy působil.

Z angažmá v klubu úřadujícího německého šampiona je nadšený. "Vždy jsem chtěl tuto pozici vykonávat a navíc mi to vyšlo v nejlepším klubu na světě. To je skvělé," pochvaloval si Drobný, který během profesionální kariéry chytal hned za pět německých klubů. Hrával za Bochum, Herthu Berlín, Hamburk, Brémy a Düsseldorf.

V novém působišti už má za sebou několik tréninků. "Zatím jsem se připojil k juniorce. Až se Walter uzdraví, tak se uvidí, k jakému mužstvu v Campusu (tréninkovém komplexu Bayernu) se připojím. Kluci nastupují v regionální soutěži, ale chtělo by to, aby postoupili do třetí ligy, kde by na ně čekali těžší soupeři a mohli se lépe rozvíjet," dodal Drobný.

Reklama