Hlavní obsah

Gól je jako sen, ta pauza byla hodně dlouhá, říká uzdravený záložník Freiburgu Darida

Jan KrůtaSport.czPrávo

Záložník Vladimír Darida si v zářijovém utkání za reprezentaci v Itálii poranil kotník a premiéru za svůj nový klub Freiburg musel skoro o šest týdnů odložit. Odbyl si ji až ve čtvrtek v zápase Evropské ligy proti Estorilu a svůj první start ozdobil gólem. Konečná remíza 1:1 však českému fotbalistovi trochu kazila radost.

Foto: Patrick Seeger, ČTK/AP

Vladimír Darida se raduje ze své trefy proti Estorilu.

Článek

Jaké to je dát gól hned v prvním zápase za nový klub?

Takhle nějak jsem o tom snil. Že nastoupím v základní sestavě a dám gól. Pauza byla hodně dlouhá. Jen je škoda, že jsme zápas nedotáhli do vítězného konce. Šancí jsme měli dost, ale už jsme nedokázali přidat další gól. V kabině bylo docela smutno, ale ztrátu můžeme odčinit hned v neděli v lize s Hamburkem. Už bychom potřebovali začít vyhrávat.

Kotník vás v zápase nijak nelimitoval?

Všechno bylo v pohodě. Trenér se mě v poločase ptal, jak na tom jsem. Byli jsme domluveni, že kdybych začal cítit únavu nebo bolest, půjdu dolů. V závěru jsem si o střídání sám řekl, docházely mi síly.

Mrzelo vás hodně, že jste se zranil, sotva jste do Freiburgu přestoupil?

Nikdy není příjemné, když se hráč zraní hned po příchodu do jiného klubu. Nedalo se nic dělat, ale pauza byla delší, než jsem čekal. Utíkalo to pomalu. Já si původně myslel, že za týden nebo dva budu zpátky na hřišti.

Sledujete vašeho českého rivala ve skupině Liberec?

Pochopitelně. Už před jejich zápasem se Sevillou jsme se s Pavlem Krmašem bavili, že můžou překvapit. Nakonec sahali po vítězství a k jejich škodě o něj přišli až v závěru. Pro nás je ale lepší, že Liberec nevyhrál.

Co jste říkal na debakl vašich bývalých spoluhráčů z Plzně na Bayernu?

Docela jsem s klukama soucítil... Ale Bayern má super fazónu a pro každého je těžké s nimi hrát.

Zvykl jste si už v novém prostředí?

Všechno je v pohodě. Chodím na hodiny němčiny, s přítelkyní jsme si pronajali byt. Jsem rád, že tu mám české parťáky, všechno je veselejší.

Reklama

Související témata: