Hlavní obsah

Robben se vážně zranil, Bayernu bude na mistrovství světa klubů chybět

Mnichov/Praha

Šest týdnů bude mnichovský Bayern postrádat hvězdného nizozemského legionáře Arjena Robbena. Před mistrovstvím světa klubů, které na vítěze Ligy mistrů čeká od 17. do 21. prosince v Maroku, je to pro kouče Pepa Guardiolu těžká rána. „Špatná zpráva. Robben je vážně zraněný, rána na jeho pravém koleni je hluboká až na kost,“ oznámil Bayern na Twitteru.

Foto: Michaela Rehle, Reuters

Zraněný záložník Bayernu Mnichov Arjen Robben.

Článek

Utkání Německého poháru v Augsburgu Bayern bez problémů zvládl, vyhrál před třiceti tisíci diváky 2:0 a postoupil do dalšího kola. Přišel však o Robbena, který sice vstřelil ve 4. minutě první gól, ale po dalších deseti minutách se po srážce s domácím brankářem Marwinem Hitzem zranil a musel být vystřídán.

„Jeho zranění je vážné, rána na pravém koleni je hluboká až na kost. Bude chybět šest týdnů," sděloval Bayern na Twitteru a přidával, jak moc je nizozemský legionář zklamán, že nebude moci na mistrovství světa klubů v Maroku startovat.

„Opravdu jsem hodně zklamaný, protože jsem se těšil, že svému mužstvu pomohu. Ale vrátím se, abych s ním splnil všechny cíle, které jsme si pro letošní sezónu dali," svěřoval se Robben, který v dosavadních dvanácti bundesligových zápasech nastřílel šest gólů.

Reklama