Hlavní obsah

Česká mafie táhne Norimberk k záchraně

Augsburg

Představili se novému trenérovi reprezentace Pavlu Vrbovi v plné zbroji. Čtyři zápasy, tři vítězství a porážka jen v souboji se suverénním lídrem Bayernem Mnichov. Fotbalisté Norimberku rázně vkročili do jarní části německé ligy a vzdalují se i sestupovému pásmu. Čeští krajánci Adam Hloušek, Ondřej Petrák a Tomáš Pekhart mohou být spokojení.

Foto: Sport.cz

Zleva Tomáš Pekhart, Ondřej Petrák a Adam Hloušek, české trio ve službách Norimberku při rozhovoru s trenérem Vrbou.

Článek

Nedělní výhra v Augsburgu 1:0, k níž Hloušek přispěl gólovou asistencí, jim náladu zlepšila ještě víc. Tím spíše, že z hlediště je pozorně sledoval Vrba.

Tříbodovým ziskem v Augsburgu poskočil Norimberk na 14. místo tabulky. „Splnili jsme, co jsme měli v plánu. Jsme teď dva body nad pásmem sestupu, ale o víkendu jsou ve hře další body. Pokud porazíme Braunschweig, bude to pro nás ještě lepší," svěřil se záložník Adam Hloušek v trojrozhovoru pro fotbal.cz.

Mějte informace ze sportu vždy po ruce! Stáhněte si do telefonu aplikaci Sport.cz na Google Play a AppStore.

„Velmi důležitá výhra v našem boji o záchranu. Teď máme tři, čtyři zápasy, které rozhodnou o tom, kam se budeme ubírat dál. Začátek jara se nám povedl a v případě dalšího vítězství s Braunschweigem by se nám dýchalo ještě lépe," přidává se útočník Tomáš Pekhart.

Štístko má jméno Petrák

Defenzivní Ondřej Petrák se stává pro Norimberk potřebným Štístkem. Po jeho lednovém přestupu ze Slavie mužstvo vytěžilo tři výhry ze čtyř zápasů...

„Občas podobné řeči zaslechnu, ale je to spíš z legrace. Jenom mým příchodem naše zlepšení nebude, fotbal je týmová hra. Každopádně je skvělé, jak jsme začali. Velkým povzbuzením je i výhra v Augsburgu," libuje si.

Dva zápasy hrál jako stoper, v Augsburgu se zase představil jako defenzivní záložník. „Velká změna, na stoperu jsem si už docela zvykal. Ale na poslední chvíli se zranil spoluhráč Mike Frantz a já se musel posunout do zálohy. Myslím, že jsem to celkem zvládl. Stejně jako náš celý tým," říká Petrák.

Příjemný bonus pro Hlouška

Hloušek si připsal příjemný bonus, asistenci na vítěznou branku. „Poslední tři zápasy z mé strany nebyly moc dobré, ale v Augsburgu jsem se už cítil mnohem lépe. Když se k tomu přidala i nahrávka, je to pro mě hodně důležité."

Vrbovi se všichni tři samozřejmě chtěli ukázat. „S trenérem jsme se potkali už v sobotu před zápasem, v den zápasu na to už tolik myslet nešlo. Pro nás je každopádně povzbuzením, že v Augsburgu byl. A navíc viděl naši výhru, o to je všechno lepší," usmívá se Hloušek.

„Dostat se do reprezentace, to musí být obrovská motivace pro každého," přitakává Petrák, který je zatím členem Dovalilovy jedenadvacítky.

Pekhart se musí prát o místo

„Je pozitivní, že pan Vrba chce být s hráči v kontaktu a komunikovat s nimi. Nastínil nám nějaké svoje představy a změny, které by se měly týkat chodu kolem nároďáku. Před zápasem v Augsburgu se potkal i s naším klubovým trenérem, jehož názor na nás tři jej také zajímal," prozradil o poznání ostřílenější Pekhart.

„Osobně bych se do reprezentace vrátil rád, ale všechno je odvislé od toho, jestli budu nastupovat v klubu. Jsem v jiné situaci než v minulých dvou sezónách, kdy jsem tady pravidelně hrál. Musím bojovat dál a věřit, že se to brzo zlomí a zase se dostanu v Norimberku do hry od začátků zápasů," zakončil Pekhart pro fotbal.cz.

Reklama