Hlavní obsah

Talentovaný Kalas opouští na rok Chelsea a bude hostovat v bundeslize

Kolín nad Rýnem
Aktualizováno

Fotbalový reprezentant Tomáš Kalas odchází z londýnské Chelsea na roční hostování do týmu bundesligového nováčka Kolína nad Rýnem. V novém působišti už bývalý stoper olomoucké Sigmy absolvoval lékařskou prohlídku a dostal dres s číslem tři. Jednadvacetiletý borec se tak vydá již na třetí zahraniční štaci, hostoval totiž také v nizozemském týmu Vitesse Arnhem.

Foto: www.fc-koeln.de

Tomáš Kalas v dresu Kolína nad Rýnem, kde bude z Chelsea rok hostovat.

Článek

„Tomášova výkonnost v posledních dvou letech vzrostla natolik, že aby se mohl dále rozvíjet a sbírat zkušenosti, přicházel v úvahu po dohodě s Chelsea pouze klub hrající anglickou Premier League, nebo bundesligu," vysvětlil hráčův agent Viktor Kolář krok svého svěřence na oficiálním facebookovém profilu společnosti Sport Invest, která hráče zastupuje.

V týmu Kolína nad Rýnem, který se vrací do elitní německé soutěže, by měl Kalas nastupovat v základní sestavě, jak napovídá číslo 3 na dresu, který mu klub přidělil. „Poté, co jsme absolvovali osobní setkání s vedením Kolína, nás výrazně oslovil způsob, jakým zde pracují s mladými hráči. A také Chelsea usoudila, že jde o správnou volbu," dodal Kolář.

Kalas opouští minimálně na rok Londýn přesto, že okolnosti spíše nasvědčovaly opaku. V minulé sezóně se totiž na Stamford Bridge, kam v roce 2010 přestoupil z olomoucké Sigmy, těšil až nečekané důvěře náročného trenéra Josého Mourinha. Opěvovaný Portugalec neposlal talentovaného borce oproti všem předpokladům na hostování a raději si jej ponechal v kádru.

Motivem je pravidelná herní zátěž

Kalas díky tomu pravidelně z lavičky kryl záda ostříleným hvězdám jako je John Terry a dočkal se i zatím životní šance. Mourinho na něj totiž musel vsadit ve veledůležitém jarním souboji v dostizích o mistrovský pohár proti Liverpoolu a byla to premiéra od první minuty jako hrom - Kalas nadchl tradičně kritické ostrovní odborníky a byl dokonce vyhlášen mužem zápasu.

Milionářská Chelsea se navíc po skončení sezóny zbavila Davida Luize, který odejde do ještě bohatšího pařížského klubu PSG, a tak se zdálo, že Kalasova role v novém ročníku nabyde na důležitosti. Přesto, že zatím neuzavřel nový kontrakt ani další alternující stoper Branislav Ivanovič, rozhodli se hráč i klub, že pro vývoj mladého obránce bude nejlepší hostování s možností pravidelně nastupovat.

„Chtěl bych pravidelně hrát, abych se mohl vrátit do Chelsea ještě silnější, a německá Bundesliga v tak slavném klubu bude pro mě velkou zkouškou. Už se na těžké zápasy v novém působišti těším," prohlásil jednadvacetiletý fotbalista na oficiálních stránkách Sport Investu.

Staronový účastník bundesligy Kolín nad Rýnem mocně posiluje před návratem mezi německou elitu. Kalas je už šestou novou tváří tradičního klubu, v kabině se mimo jiné sejde s bývalým slávistou Dušanem Šventem. Slovenský obránce či záložník přišel do Kolína z mistrovského rakouského celku Salcburku.

Reklama

Související témata: